Anniek van Dulst kwam uit voor Het Veluws Ros en reed met haar paard Kadanz naar een vierde plaats op het NK dressuur bij de junioren.
Anniek van Dulst kwam uit voor Het Veluws Ros en reed met haar paard Kadanz naar een vierde plaats op het NK dressuur bij de junioren. Het Veluws Ros

Anniek van Dulst van het Veluws Ros vierde op NK dressuur bij de junioren

1 juni 2023 om 16:35 Sport

ERMELO Afgelopen weekend vonden de Nederlandse kampioenschappen voor o.a. de junioren en lichte tour plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Anniek van Dulst kwam uit voor Paardensportvereniging Het Veluws Ros en reed met haar paard Kadanz mee bij de junioren. Ze zette een goede prestatie neer en eindigde net buiten het podium op een vierde plaats in het eindpuntenklassement.

Anniek van Dulst Ze startte in twee onderdelen, namelijk de landenproef en een kür op muziek, welke beiden mee telden in het eindklassement. Het gemiddelde van deze twee onderdelen resulteerde in een welverdiende 4e plaats in het eindpuntenklassement. Met de landenproef behaalde Van Dulst een 7e plaats, met een totaal van 69,141%. De kür op muziek leverde haar een 2e plaats, met een score van 73,283%. 

Anniek die als lijfspreuk heeft ‘Stay positive, work hard, and enjoy the journey!’ laat in een reactie weten: ,,Wat heeft Kadanz het fantastisch gedaan. Tijdens de kür kon ik de lach op mijn gezicht bijna niet verbergen want wat deed mijn paard het goed!”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Anniek van Dulst en Kadanz in actie. - Het Veluws Ros

THUISWEDSTRIJD ERMELO

Op het Veluws Ros werd zaterdag 20 mei een dressuurwedstrijd gereden. In de categorie B reden Floor den Boer en Danielle van Polen mee. Floor reed in de BB-impuls met haar paard Nadal. Ze reed een mooie proef wat voor haar resulteerde in een 1e plaats met 205,5 punt.
Danielle startte voor de eerste keer in het B dressuur met haar paard Nero en zij behaalde 2 winstpunten met 192,5 en 194 punt(en). In het M dressuur reden Savanna Leenders reed met haar paard Gigs Again mee in het M1 en Britt Ebbink met Chase Lichtning in het M2. Beiden reden een goede proef wat resulteerde in een winstpunt met 186,5 en 187 punt(en).
Michelle van Zundert startte met haar paard Replay twee proeven in het Z1. Zij reed 218 en 217,5 punten, wat haar in totaal 2 winstpunten opleverde.

UIT IN PUTTEN EN HIERDEN

De ponyruiters kwamen in Putten en Hierden uit voor de vereniging. Suse Kuiphof reed in Putten een selectiewedstrijd in het L2 met haar pony Carn Hill Girl. De score betrof 190,5 punten, waarmee ze een winstpunt en een 4e plaats in het klassement verdiende. In Hierden verscheen Noor Wijnberg met haar pony Dorus aan de start van een oefendressuur wedstrijd in de categorie B dressuur. Ze reed twee mooie proeven wat haar een 1e en 3e prijs opleverde met 194,5 en 196 punten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie