Afbeelding

6 kledingtips voor warm weer

1 juni 2023 om 16:35 Partnercontent

Kleding die plakt aan je lichaam in de zomer is niet prettig. Dit zijn zes manieren om je kleding af te stemmen op warm weer:

1. Draag kleding in lichte kleuren
Lichte kleuren reflecteren zonnestralen in plaats van ze te absorberen. Kies op een warme dag daarom voor wit, pasteltinten of zandkleur. Dat helpt om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Ook naar je werk kun je prima voor lichte kleuren kiezen. Denk aan een witte linnen blazer, een zandkleurig pak of een lichtblauwe blouse.

2. Ga voor losse kleding
Bij zomerkleding gaat het erom zoveel mogelijk luchtstroom om je lichaam te genereren. Loszittende kleding is de beste manier om koel te blijven in de zomer. Ga voor korte broeken met wijde pijpen, losse shirts met wijde mouwen, ruime blouses en jurken en rokken met ademruimte.

3. Kies ademende stoffen
In de zomer zul je zeker het verschil merken tussen ademende stoffen en stoffen die vocht vasthouden. Denk bij ademende stoffen aan linnen, katoen, bamboe en zijde. Check kledinglabels om te zien of je kleding volledig bestaat uit één van deze stoffen of uit een combinatie ervan. Je kunt steeds meer kleding gemaakt van bamboe in de winkel aantreffen. Er bestaat ook speciale bamboe heren kleding, zoals polo’s en broeken.

4. Werkkleding in de zomer
Als er op je werk airconditioning is, vormen laagjes een belangrijk onderdeel van je zomerse garderobe. Een katoenen vest is een geweldige optie voor die dagen dat je van een warme trein een koud kantoor binnenstapt.

5. Lichtgewicht
Lichtgewicht stoffen zijn heerlijk in de zomer. Bijvoorbeeld een katoenen of linnen broek. Als je graag een zwaardere stof zoals denim draagt, kies dan voor broeken met wijde pijpen. Op deze manier zorgje nog steeds voor wat luchtcirculatie.

6. Open schoenen
Wat voor kleding geldt, geldt ook voor schoenen. Hoe meer luchtcirculatie, hoe koeler. Het beste zijn sandalen omdat ze je voeten laten ademen. Je kunt ook denken aan schoenen van ademende materialen, zoals linnen en katoen. Vermijd schoenen van kunststof, want hierin gaan je voeten zweten. Moet je voor je werk of op gelegenheden dichte schoenen dragen, zorg dan voor vocht afvoerende sokken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie