Voedselbank Ermelo krijgt in 2023 weer subsidie. Progressief Ermelo wil ook financiële steun voor kledingbank.
Voedselbank Ermelo krijgt in 2023 weer subsidie. Progressief Ermelo wil ook financiële steun voor kledingbank. Foto: OGB Design

Voedselbank Ermelo krijgt in 2023 weer subsidie, ook gesprekken over kledingbank

5 december 2022 om 10:23 Maatschappelijk

ERMELO De Voedselbank krijgt naar verwachting voor 2023 weer de gevraagde subsidie toegewezen. Vorig jaar is geen subsidie gevraagd omdat dit niet nodig was vanwege de vele donaties die men heeft ontvangen tijdens de coronacrisis. 

Dat stelt het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van vragen die zijn gesteld door de fractie van Progressief Ermelo. Bij de verhuizing van de Voedselbank naar een nieuw pand heeft de gemeente tevens een behoorlijke bijdrage geleverd aan de investering in een koel-vriesopslag, zo wordt gesteld. Dat nieuwe pand aan de Nobelstraat 7 in Harderwijk werd begin november onder grote belangstelling geopend door burgemeester Harm-Jan van Schaik en algemeen coördinator Antoinette Walenberg officieel geopend. Bijzonder is het winkelconcept: klanten uit Harderwijk kunnen - gelimiteerd - zelf kiezen welke producten ze meenemen. 

KLEDINGBANK ERMELO

Met de Stichting De Beurs worden de gesprekken voortgezet over de kledingbank. Daarbij gaat het voornamelijk over de lange termijnvisie voor een dergelijke voorziening. Progressief Ermelo wil graag een financiële ondersteuning van de Kledingbank omdat steeds meer mensen hier een beroep op doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie