Astillero
Astillero Sebastian Molina

Astillero Tango (Argentinië) op Jazzdagen Harderwijk

10 maart 2022 om 11:52 Lokaal Deel je nieuws

Zondagmiddag 20 maart krijgt u op de Jazzdagen een bijzonder concert gepresenteerd. Dit keer geen jazz maar een pure vorm van de tango uit Argentinië.

Astillero?werd in 2005 in Buenos Aires opgericht en de zes bandleden spelen traditionele, akoestische muziek met pit in de geest van de 21e eeuw. Zij brengen de tango in een geheel nieuwe, ruwe en energieke vorm. Ontroerend, rebels en altijd vol vuur! Eigen composities die je in je hart raken. 

Dit orkest heeft inmiddels diverse albums uitgebracht, altijd vernieuwend en actueel. Op hun vele internationale tournees hebben zij op diverse prestigieuze podia gestaan. Denk hierbij o.a. aan het Konzerthaus in Wenen of het Staatstheater in Praag. Ook speelden zij op grote jazzfestivals zoals op het Montreal International Jazz Festival, London Jazz Festival en ons eigen North Sea Jazz Festival.  

Astillero was voor het laatst in 2019 in Europa voor een uitgebreide toer. Nu komen ze weer terug en op zondagmiddag 20 maart dus voor een akoestisch concert (instrumenten: piano, contrabas, viool, cello,  2x bandoneon) bij ons in de Catharinakapel Harderwijk.

Aanvang 15.00 uur.

Meer info: www.jazzdagen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie