Monique Bos overhandigt namens stichting HME een cheque van 500 Euro aan Wiert Omta voor Ghana
Monique Bos overhandigt namens stichting HME een cheque van 500 Euro aan Wiert Omta voor Ghana #HME

Ook in 2022 een Week van de HME

24 september 2021 om 16:07 Sport Deel je nieuws

De organisatie van de halve marathon van Ermelo zal ook in hun jubileumeditie van 2022 een Week van de HME organiseren. Op zaterdag 4 juni 2022 vindt de tiende halve marathon van Ermelo plaats met verschillende te lopen afstanden.

In de week voorafgaand zullen de lagere scholen van Ermelo samen met het sportbedrijf Interactie, loopjes organiseren. Hoeveel scholen er mee gaan doen is nog niet bekend maar duidelijk is dat met de opkomst van meer dan 800 leerlingen eind mei dit jaar, een mooi begin is gemaakt. Drie scholen deden daarbij mee voor met een sponsorloop voor een project in Ghana. Ook het Chr. Groevenbeek College zal in die week voorafgaand aan de halve marathon weer de gelegenheid krijgen om leerlingen tijdens  lessen te laten hardlopen.

De samenwerking met de Rotary club Ermelo zal gecontinueerd worden. Die heeft aan de Week van de HME dit jaar, in totaal 4000 Euro overgehouden als gevolg van sponsorlopen bij de Arendhorst, Bernhardschool en de Goede Herderschool en een cheque van 500 Euro die de HME heeft overhandigd. Rotary bestuurslid Wiert Omta nam de cheque in grote dankbaarheid aan en hij roemde de organisatoren van Interactie Ermelo en HME. Dick van Leeuwen vond vooral mooi dat er in Ermelo en Fetentaa (Ghana) bij elkaar 1800 kinderen hebben hardgelopen in de Week van de HME. „Ons doel is Ermelo in beweging te krijgen en daarbuiten. Dat in Ghana drie scholen zo enthousiast hebben meegedaan, vinden wij echt super mooi en dat willen we volgend jaar graag herhalen.?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie