Landhuis Oud Groevenbeek.
Foto: Marian de Keijzer
Landhuis Oud Groevenbeek. Foto: Marian de Keijzer

Over Oud en Nieuw Groevenbeek

1 november 2016 om 10:29 Algemeen

ERMELO - De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging verzorgt een wandeling over Oud- en Nieuw Groevenbeek op woensdag 9 november; aanvang 14.00 uur, start vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten op de hoek Putterweg - Watervalweg tussen Ermelo en Putten. Wandelafstand : ongeveer 5 km. Belangstellenden zijn welkom. Deelname is kosteloos. 
De Groevenbeekwandeling gaat langs onder andere de druivenkas, de watertoren, het landhuis en het Koetshuis. Hierna verlaten de deelnemers Oud Groevenbeek en steken de Putterweg over om op Nieuw Groevenbeek verder te gaan. Zij zien de houten vakantiehuizen en lopen soms over smalle paadjes. De hele wandeling gaat over onverharde paden. Na ongeveer anderhalf uur keert men terug bij het beginpunt.

Vertrek om 13.30 uur vanaf de nieuwe opstaplocatie locatie aan het Slingerbos, een zijweg van de Oranjelaan bij het Shell-station iets voorbij nummer 12 tegenover de fietsenstalling van het Korfbalveld. Voor navigatie: Slingerbos 12, in Harderwijk.  En om 13.45 uur vanaf het parkeerterrein op de hoek Groeneweg/Dirk Staalweg voor het Kerkelijk Centrum in Ermelo. Meer informatie op www.knnv.nl/noordwestveluwe.

Wandelgroepje
Er is een enthousiast groepje mensen in de afdeling dat graag wil gaan wandelen. Elke tweede woensdagmiddag van de maand gaan ze op pad. Belangstellenden zijn welkom. Coördinatoren: Anne Norg, tel. 0341- 266134; annenorg@gmail.com en Marian de Keijzer, tel. 0341-553805; m.keijzer13@upcmail.nl vertellen u graag meer over deze wandelgroep.

Het lidmaatschap van KNNV kost € 26,50 per jaar voor één persoon en voor een huisgenoot € 13,75 per jaar. Daarnaast kent de KNNV het jeugdlidmaatschap voor € 19,00 per jaar voor jongeren tot en met 25 jaar. Jongeren kunnen zich, als ze dat leuk vinden, aansluiten bij de Landelijke Jongeren van de KNNV (tussen 18 en 33 jaar). Informatie daarover vindt u op www.knnv.nl/lj. 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie