Het eerste lammetje wordt eerdaags verwacht. FOTO: St. Schapedrift
Het eerste lammetje wordt eerdaags verwacht. FOTO: St. Schapedrift

Eerste lammetje eerdaags verwacht

30 januari 2017 om 12:59 Algemeen

ERMELO - Vanaf volgende week worden de kraamhokjes in de schaapskooi van Ermelo opgebouwd. Begin februari verwacht Stichting Schapedrift Ermelo dat het eerste lammetje bij de kudde heideschapen geboren wordt. En als er één schaap over de dam is……. volgt de rest al snel. Een drukke tijd breekt aan voor herderin Marion Derks en haar vrijwillige herders en helpers. Er wordt wekenlang ‘s nachts gewaakt, tot alle lammetjes geboren zijn. Er zijn 172 ooien drachtig van de Ermelose kudde, die op dit moment uit 261 schapen bestaat. De niet drachtige ooien staan in een kraal achter de schaapskooi.   


Bezoekers welkom
Het terrein van de schaapskooi en het bezoekerscentrum is geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.30-16.00 uur en zondag van 12.30 -16.00 uur. In de voorjaarsvakantie, van 17 februari t/m 5 maart, is het dagelijks geopend. De schaapskooi is niet toegankelijk voor publiek. Bezoekers kunnen wel naar de schapen en lammetjes kijken en er zijn via een tv scherm in het bezoekerscentrum rechtstreekse beelden te zien vanuit de kooi.


Adopteer een lammetje
Het is ook mogelijk om een lammetje te adopteren. Dat kan in het bezoekerscentrum of via de website www.schapedrift.nl. Adoptie van een lam kost € 20,00. Je krijgt hiervoor een knuffeltje, geboortekaartje en een kleurplaat. En adoptieouders worden uitgenodigd om op een dag foto’s te maken bij de lammetjes in de schaapskooi. De inkomsten uit deze (symbolische) adoptie dragen bij aan het behoud van de Ermelose kudde. 

1 april Lammetjesdag
Op zaterdag 1 april (geen grap!) is er de jaarlijkse lammetjesdag van 10-16 uur. Dan is de schaapskooi open en kunnen bezoekers langs de schapen en lammetjes lopen. Ook zijn er dan demonstraties schapen drijven en tal van kinderactiviteiten. 
    
Bereikbaar
De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide zijn bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie