De gemeente heeft veel waardering voor de wijze waarop de omgeving een bijdrage heeft geleverd aan de opvang van de AMV.
De gemeente heeft veel waardering voor de wijze waarop de omgeving een bijdrage heeft geleverd aan de opvang van de AMV.

Opvang AMV in de Hooge Riet sluit

26 januari 2017 om 08:37 Algemeen

ERMELO - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Ermelo laten weten dat de opvang voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen (AMV) in de Hooge Riet, conform de bestuursovereenkomst, per 1 april sluit. 

Vanaf 1 maart zullen er geen bewoners meer verblijven op de AMV opvanglocatie. Het COA heeft de gemeente aangegeven een maand nodig te hebben om het pand terug te brengen in zijn oorspronkelijke staat. Per 1 april  wordt het gebouw overgedragen aan GGz Centraal. Er zullen geen nieuwe AMV meer instromen. De AMV die momenteel verblijven in de Hooge Riet stromen door naar andere opvanglocaties in het land. 

Het gemeentebestuur van Ermelo en het COA hebben bijzonder veel waardering voor de wijze waarop de omgeving een bijdrage heeft geleverd aan de opvang in Ermelo. De vrijwilligers, onderwijspartners, maatschappelijke organisaties, ondernemers en de bewoners in de omgeving hebben bijgedragen aan een goed verloop van de opvang van AMV in Ermelo. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie