De Ermelose apotheken scoren bijzonder goed, ook dit jaar vallen ze weer in de prijzen.
De Ermelose apotheken scoren bijzonder goed, ook dit jaar vallen ze weer in de prijzen.

Ermelose apotheken in Top 5 van Nederland

24 maart 2017 om 08:38 Algemeen

ERMELO -  Na de beste Apotheek van Nederland te zijn geweest in 2013, is Apotheek de Berk dit jaar opnieuw in de prijzen gevallen. Op dinsdag 21 maart reikte onderzoeksbureau AMP te Vucht de derde prijs uit aan de apotheek gelegen in de Dokter Holtropstraat. Ook Apotheek Ermel, Centrum (gevestigd in de Stationsstraat) heeft met een vijfde plek een bijzondere prestatie geleverd. 

In 2016 hebben 950 apotheken deelgenomen aan het Onderzoekprogramma Kwaliteit Apotheken (OKA) van AMP. Apotheken worden daarbij beoordeeld op de kwaliteit van hun farmaceutische zorg- en dienstverlening. De deelnemende apotheken zijn het afgelopen jaar zes keer bezocht. Vier keer kwam er een mystery guest langs met een zorgvraag. Twee keer is er een waarnemer met een reguliere patiënt van de apotheek mee gegaan bij het ophalen van de medicijnen. Tijdens deze bezoeken wordt de kwaliteit van de zorg aan de balie in de apotheek onderzocht. Getrainde mystery guests en waarnemers registreren daarbij aan de hand van gevalideerde checklists wat er gebeurt aan de balie. De normering wordt vastgesteld door een panel van onafhankelijke deskundigen, waarin apothekers uit het werkveld en vertegenwoordigers van beroepsorganisatie KNMP en de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht zitting hebben.

Drie apotheken (Apotheek de Berk en Apotheek Ermel, Centrum en Apotheek Ermel, Gezondheidscentrum) maken onderdeel uit van een organisatie waaraan mevrouw van Weelden – Hulshof leiding geeft. In het apotheekteam werken in totaal 41 medewerkers waarvan vier apothekers. De teamleden rouleren tussen de drie apotheken. De drie apotheken scoren al jaren op rij hoog in de rating, waarvan zij meerdere malen geëindigd zijn in de Top-10 beste Apotheken van Nederland. 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie