Afbeelding

Column Ronnie Regeling: ‘Spreiding’

3 april 2018 om 16:25 Algemeen

Het magische woord binnen het toerisme is tegenwoordig spreiding, de staatssecretaris heeft er al over gesproken en afgelopen weekend hoorden we weer over het feit dat Amsterdam topdrukte te verwerken kreeg. De gemeente Amsterdam en Amsterdam Marketing nam diverse maatregelen om te proberen toeristen over de gehele gemeente te spreiden en naar andere delen van de provincie te lokken. Toch is het natuurlijk een luxe probleem, we willen graag toeristen naar Nederland trekken. De term is zo actueel dat er op het lijsttrekkersdebat tijdens het Politiek café in De Dialoog al een stelling over massatoerisme in Ermelo werd voorgelegd. Gelukkig waren alle lijsttrekkers eensgezind in hun oordeel dat we graag toeristen naar Ermelo willen trekken en dat we hier nog niet bang hoeven te zijn voor massatoerisme.

Een nieuwe gemeenteraad is geïnstalleerd, binnenkort zal het nieuwe college gevormd worden, ik heb er alle vertrouwen in dat zij ook zullen inzetten op het trekken van meer toeristen richting Ermelo. Het seizoen is weer begonnen en dat betekent soms weer wat langer wachten in de rij bij de supermarkt, wat moeite kunnen hebben met het vinden van een parkeerplaats, maar spreiden is hier nog niet nodig.
Natuurlijk trekken sommige evenementen, zoals de Zomeravondbraderie en Fête de la Musique erg veel mensen, maar zo’n volle winkelstraat zouden de ondernemers vaker kunnen gebruiken. Ermelo is op toeristen ingericht en heeft de voorzieningen, faciliteiten en activiteiten ervoor, dus in het kader van het spreidingsbeleid, in Ermelo is de toerist van harte welkom! Het leuke is, regelmatig komen er ook nog weer nieuwe activiteiten bij. Meest actueel is de opening van een Escape Room aan de Telgterweg, de toeristen kunnen we dus ook dit jaar weer verrassen met iets nieuws!
Inwoners zijn natuurlijk minstens zo belangrijk, het aanbod is zeker niet alleen voor de recreanten, we hopen u dan ook graag te zien bij de vele evenementen en activiteiten die ook dit seizoen weer op het programma staan en vergeet u vooral niet de lokale ondernemers te bezoeken!

Ronnie Regeling
Vestigingsmanager
VVV Ermelo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie