De Athlospupillen juichen na het behalen van hun prijs, met bovenaan Sander van den Belt en Robert Lathouwers
De Athlospupillen juichen na het behalen van hun prijs, met bovenaan Sander van den Belt en Robert Lathouwers Foto: Wessel Geursen

Alle Athlos teams vicekampioen bij Athletics Champs

10 september 2018 om 09:55 Algemeen

Afgelopen zaterdag 8 september was de finale van de Athletics Champs bij atletiekvereniging Athlos in Harderwijk. Ook veel Ermelose atleten deden daaraan mee. Eerder dit seizoen hadden er al drie competitieronden in Kampen, Meppel en Epe plaatsgevonden. De dag begon met een spetterende teamestafette waarna de ongeveer 250 atleetjes goed waren opgewarmd. Daarna mochten zij vier uur lang bijna continue sprinten, verspringen, hoogspringen, hordelopen, vortexwerpen, medicienbalstoten enzovoort. Elk onderdeel kon 20 minuten lang worden uitgeoefend. Zo vaak als de pupillen wilden en konden. Het beste resultaat telde mee. Daarna werden de punten opgeteld voor het verenigingsklassement.

Het was goed weer om te sporten. En de organisatie verliep vlekkeloos dankzij de inzet van de vele vrijwilligers van onder andere het materiaalteam, de juryleden onder leiding van Sander van den Belt, de vele ouders en teambegeleiders, het barteam en de EHBO-post; die laatste had gelukkig niet veel te doen.

De Rotterdamse voormalig Olympisch atleet en Nederlands kampioen op de 400 en 800 meter Robert Lathouwers was namens de Atletiekunie naar Harderwijk gekomen om de prijzen en ook handtekeningen uit te delen.

Vlak voor die prijsuitreiking deed hij samen met de pupillen mee aan de afsluitende stadioncross; een combinatie van apenkooi en hindernisbaan. De pupillen moesten daarbij al hun behendigheden inzetten en sommigen verbruikten daarmee hun laatste restje energie en werden onder luid applaus naar de finish aangemoedigd.

Er waren drie Athlosteams: meiden en jongens van 6-8 jaar, van 9 jaar en van 10-11 jaar. In die drie teams waren ook veel atleetjes uit Ermelo actief. Na de vier Champswedstrijden vielen alledrie de teams van Athlos in de prijzen. De atleten mochten zich op het ereschavot begeven om hun zilveren beker in ontvangst te nemen. Het resultaat vierden de juichende pupillen met elkaar, Robert, en met hun trainers onder het genot van een welverdiend ijsje. Met drie tweede plaatsen toonde Athlos zich over de breedte constant. Het baanseizoen is hiermee bijna afgelopen. Er staat nog één meerkamp en de clubkampioenschappen op het programma voordat het crossseizoen weer begint: hardlopen in de Harderwijkse bossen met de Athloscross en de maandelijkse bosloopcompetitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie