Afbeelding
Foto: Shutterstock

Uitbreiding school flink duurder dan verwacht

11 maart 2020 om 09:00 Algemeen

ERMELO - De uitbreiding van basisschool De Cantharel in Ermelo valt duurder uit dan verwacht. De gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met een verhoging van het krediet van 553.000 euro naar 623.000 euro.

Wijnand Kooijmans

Het eerste krediet werd in maart 2019 beschikbaar gesteld voor een uitbreiding met 220 vierkante meter. Een bezwarenprocedure gooide roet in het eten om aan de slag te kunnen gaan. In goed overleg met Uwoon en de Stichting Zorggroep Noordwest Veluwe is nu een alternatief gevonden voor het realiseren van de vereiste parkeerplaatsen. Deels worden deze gerealiseerd op het terrein van Uwoon, deels aan de Drieërweg.

Door het schoolbestuur moest wel een nieuwe offerte worden aangevraagd. Daaruit werd duidelijk dat de kosten zijn gestegen, een algemene trend in de bouw. Binnen de plannen is ook de uitbreiding met een achtste lokaal opgenomen. Dit omdat de verwachting is dat de school doorgroeit naar ruim 182 leerlingen in 2033. De uitbreiding vindt plaats op het terrein van Uwoon dat nu in gebruik is als parkeerterrein.

In verband met de bouwplannen is de aankoop nodig van een stuk grond van Uwoon. Hiervoor wordt de raad gevraagd een krediet van 32.000 euro uit te trekken. Daarnaast is nog eens 16.000 euro nodig voor de eerste inrichting onderwijsleerpakket en meubilair.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie