Start zwemseizoen

1 mei 2020 om 17:42 Algemeen

Ermelo - Vrijdag 1 mei startte het zwemseizoen officieel voor zwemplassen in oppervlaktewateren. Door COVID-19 maatregelen is dat allemaal anders. De overheid wil dat mensen zoveel mogelijk thuisblijven.

Willen mensen toch per se het water in? Zwem dan kort. En doe dat dan in een van de 70 officieel aangewezen Gelderse zwemlocaties. Zwemmen en recreëren bij en in natuurwater is niet zonder risico’s. Daarom komt provincie Gelderland bij de start van het zwemseizoen 2020 met de volgende veiligheidsregels, tips en informatie.

Voorkom verspreiding

Houd 1,5 meter afstand, ook in het water; Kom alleen of kom uitsluitend met personen uit uw eigen huishouden; Ga alleen lokaal recreëren, probeer te alle tijde binnen de regio van uw eigen woonomgeving te blijven; Blijf thuis als u één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°); Blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten;Vermijd te alle tijde fysiek contact met anderen; Volg altijd de aanwijzingen van de toezichthouders en handhavers op en respecteer de regels zoals die i.v.m. corona zijn opgesteld; Ga voorafgaand aan het bezoek thuis naar het toilet (de toiletten op locatie zijn gesloten); Was voorafgaand aan het bezoek je handen met zeep, minimaal 20 seconden;

Op de landelijke site www.zwemwater.nl staat actuele informatie over alle aangewezen zwemwaterlocaties in Nederland. Ook is daar uitgebreide informatie te vinden over veilig zwemmen en de gezondheidsrisico’s van zwemmen in natuurwater.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie