Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Plan Strand Horst schuift op in tijd

8 juni 2020 om 13:15 Algemeen

ERMELO – De beroepsprocedure rond Strand Horst bij de Raad van State is uitgesteld. Dit leidt tot een vertraging die zeker tot eind van dit jaar duurt.

Wijnand Kooijmans

Voor de ChristenUnie is dit aanleiding vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders omdat het verzoek tot uitstel mede is gedaan namens de gemeenteraad. Raadslid Ronald van Veen vraagt zich af waarom de raadsman die is ingeschakeld ook spreekt namens de raad terwijl de raad hierin niet is gekend en betrokkene ook niet als zodanig heeft aangesteld.

Van Veen vraagt zich af waarom de gemeenteraad niet in kennis is gesteld van het verzoek tot uitstel. Nu is zijn fractie door derden van dit besluit in kennis gesteld. Hij vindt dit in strijd met de verplichting welke het college heeft de raad actief van informatie te voorzien.

Ook BurgerBelangen heeft bij monde van Bart van der Knaap vragen gesteld. Ook hij is pas dit weekeinde geconfronteerd met het uitstel en wil hierover meer informatie van het college. Ook wil hij wat de stand van zaken is van de initiatiefnemers en hun plannen nog ongewijzigd zijn. Hij vreest dat stikstof, de corona-crisis en de lange duur wellicht roet in het eten gooien.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie