Spelen in en rond water. (foto: Ron IJdo)
Spelen in en rond water. (foto: Ron IJdo) Foto: Ron IJdo

Kan Kanovijver wel open gaan vanaf 1 juli?

19 juni 2020 om 09:38 Algemeen

ERMELO - IJsclub de Kanovijver is al 87 jaar een begrip in Ermelo en wordt met mooi weer door talloze jonge gezinnen gevonden. De vereniging draait uitsluitend op vrijwilligers, maar daar dreigt een probleem bij te ontstaan. Het aantal vrijwilligers vergrijst en neemt al jaren af.

 Nu 90 procent van de vrijwilligers in de risicogroep zit én er vanwege de coronamaatregelen meer vrijwilligers per middag nodig zijn, is het nog niet zeker dat de Kanovijver deze zomer kan openen.

De vereniging is in juli en augustus op zoek naar (jonge) vrijwilligers die de ervaren vrijwilligers kunnen ondersteunen bij het beheren van de kassa, de kanoverhuur, toezicht op het terrein en twee keer per middag de toiletten schoonmaken. Eén middag in de twee weken kan al voldoende zijn. 

Ondanks de strenge maatregelen vanwege corona verwacht Ron IJdo van het bestuur ook dit jaar weer alleen blije gezichten. “We hebben een degelijk plan gemaakt om iedereen veilig te laten recreëren. Maar dan moeten er wel vrijwilligers bijkomen, anders moet de Kanovijver dit jaar voor het eerst in z’n geschiedenis misschien dicht blijven.”

Aanmelden kan via info@dekanovijver.eu of tel. 0341-551609.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie