Afbeelding

Progressief Ermelo in actie voor kinderen in armoede

13 november 2020 om 11:39 Algemeen

ERMELO - Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november én op vrijdag 27 en zaterdag 28 november zamelt Progressief Ermelo speelgoed in voor kinderen van de voedselbank. Leden van de partij zijn die dagen van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig in het centrum van het dorp.

 Het winkelend publiek wordt gevraagd om een cadeautje te kopen voor de kinderen van de voedselbank. Want niet alle kinderen hebben het geluk om af en toe een cadeautje te krijgen. Ook in Ermelo groeien er kinderen op in huishoudens die niets extra’s te besteden hebben.

Op dit moment ontvangen 65 gezinnen in Ermelo wekelijks een levensmiddelenpakket. Inclusief kinderen zijn dat 155 personen. Deze aantallen lopen nu al op met zo’n 5 tot 7 procent. Landelijk verwacht de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland 50 procent groei. Vooral in het westen van het land. In onze regio, Noord-Veluwe zal dat zo’n 20 tot 30 dertig zijn. Dat komt omdat in deze regio de mensen van oudsher een groter sociaal vangnet hebben.

Het ingezameld speelgoed wordt door de voedselbank uitgegeven aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De cadeautjes zijn trouwens niet enkel bedoeld voor het Sinterklaasfeest of voor de Kerst maar ook voor verjaardagen.

Gebruikte knuffels en tweede hands speelgoed mogen vanwege corona niet in ontvangst worden genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie