Afbeelding
Foto: Pixabay

Illegale bewoning aangepakt

7 december 2020 om 14:31 Algemeen

ERMELO - Door het Ermelose college van burgemeester en wethouders gaat handhavend worden opgetreden tegen vier bewoners en eigenaren van recreatiewoningen aan de Julianalaan. Met dit besluit wordt het handhavingsverzoek van de Stichting DOEH (de Driehoek en Omgeving in Ermelo en Harderwijk) gehonoreerd.

Wijnand Kooijmans

In totaal was verzocht handhavend op te treden tegen de illegale bewoning van vijf recreatiewoningen. Uit onderzoek van het college is gebleken dat bij één verblijf inmiddels geen sprake meer is van permanente bewoning. Het pand was zo goed als leeg en was ook niet meer ingericht voor bewoning. Tijdens de controle werd ook niemand aangetroffen. Daarnaast gaf de eigenaar aan de vakantiewoning op te willen knappen om te verhuren aan recreanten.

De permanente bewoning is in strijd met het bestemmingsplan. Het college geeft aan geen reden te zien af te zien van het handhavend optreden. Legalisatie wordt niet wenselijk gevonden en ook is er geen sprake van bijzondere omstandigheden die het college doen afzien van de verplichting te voldoen aan een verzoek tot handhaving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie