Afbeelding
INGEZONDEN

Groevenbeekse wildernis

23 augustus 2021 om 10:28 Algemeen

Na het lezen van twee eerder ingezonden brieven van bewoners van Ermelo over het onderhoud van de Groevenbeekse heide wil ik ook graag reageren.

Ik woon sinds 1971 in een woning met uitzicht op de heide, wat toen in augustus een paarse weelde was, een prachtig stukje natuurgebied. Maar dat is totaal verdwenen door wildgroei (zie foto).

Als geboren en getogen Ermeloër, ben ik al jaren bezig met de gemeente over onderhoud van de heide (zuidoostkant). Tot nu tot steeds zonder enig succes.

Ik heb in het verleden zeker 10 jaar zelf zoveel mogelijk de wildgroei bijgehouden om enig zicht op de heide te houden, maar wegens leeftijd en gezondheid is dat niet meer mogelijk, en het zou ook niet moeten dat eigen bewoners verantwoordelijk zijn voor het onderhoud.

Ik vraag elk jaar weer om onderhoud door de gemeentelijke toezichthouder flora en fauna buitengebied waar deze heide onder valt, maar ik krijg steeds te horen dat het geld op is, misschien in het voorjaar wordt steeds gezegd. Op een klacht bij de gemeente krijg je geen antwoord, alleen een nietszeggend telefoontje.

Zoals het er nu bijligt is het een schande voor bewoners en toerisme.

Ik hoop dat de gemeente nu actie gaat ondernemen om de heide weer een kans te geven om terug te keren.

T. Veleke

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie