Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bouw woningen Beemdweg definitief

23 augustus 2021 om 17:52 Algemeen

Ermelo - De bouw van tijdelijke woonunits aan de Beemdweg in Ermelo kan definitief doorgang vinden. Van de mogelijkheden bezwaar aan te tekenen tegen het plan is geen gebruik gemaakt. Daarmee is de omgevingsvergunning voor de bouw definitief verleend.

Wijnand Kooijmans

Inmiddels zijn al de nodige stappen gezet. De illegale schuurtjes op het terrein zijn gesloopt, er zijn enkele bomen gekapt en er zijn archeologische onderzoeken uitgevoerd op locaties die niet eerder toegankelijk waren voor de benodigde machines. Tevens is er onderhoud uitgevoerd aan bomen en zijn rondom de Beemdweg de maatregelen toegepast voor de verbetering van de verkeersituatie.

Het gaat om de bouw van twintig woningen voor een periode van maximaal vijftien jaar. Opzet is ook de bestaande boerderij uit 1925 bij de plannen te betrekken. In het begin wordt de boerderij verhuurd voor een jaar aan één huishouden van één of twee personen die dringend woonruimte nodig heeft.

De plannen passen binnen het doel van de gemeente de druk op de woningmarkt kleiner te maken. In het plan Beemdweg wordt onder meer inzet op woonruimte voor mensen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huurwoningen. Dat zijn jongeren die starten tot 28 jaar en mensen die door omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een scheiding, dringend op zoek zijn naar een woning.

Gestart wordt nu op korte termijn met het bouwrijp maken van de locatie waar de woningen moeten komen. Daarna kan worden gestart met de bouw van de woningen. Deze worden al in de fabriek gemaakt en worden in zijn geheel geplaatst op het terrein aan de Beemdweg. Zodra de tijdelijke woningen op de plek staan kan het terrein woonrijp worden gemaakt. Dat betekent dat de lichtmasten worden geplaatst, de fietsenstalling een plek krijgt, de bestrating wordt aangelegd en het groen en de bomen worden geplant.

De verwachting is dat de eerste bewoners in januari 2022 de woningen kunnen betrekken. De verhuur wordt geregeld door Uwoon. Het realiseren van de plannen heeft wel langer in beslag genomen dan vooraf werd gezien. Uitgegaan werd van een oplevering rond medio dit jaar.

Daarnaast stemt het Ermelo college van burgemeester en wethouders in met de omvorming van recreëren naar wonen van het recreatiepark De Beukenhorst aan het Rodeschuurderwegje. Het gaat om 35 woningen die straks permanent bewoond mogen worden. Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van acht tiny houses. Op het terrein is verder nog een beheerderswoning aanwezig. Van de huidige pachters van de woningen stemt 99 procent in met de wijziging van de bestemming. De nieuwe woningen worden gebouwd volgens de BENG-normen. Dat betekent dat ze bijna energieneutraal worden gebouwd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie