Afbeelding
Foto: Pixabay

Inhaalslag sociale woningbouw

23 juli 2021 om 17:34 Algemeen

Ermelo - In de woningbouwplannen binnen de gemeente Ermelo zijn van de 130 te bouwen er 67 in de sociale huursector. Daarnaast zijn er vijf woningen in de sociale koopsector waarmee het totaal aantal in de sociale sector uitkomt op 72. 

Wijnand Kooijmans

Het merendeel van de sociale huurwoningen moet worden gerealiseerd in het plan voor woningbouw op de hoek van de Fokko Kortlanglaan en de Horsterweg. Het gaat om 36 woningen, de helft van het totaal aantal woningen in de sociale sector. Tegen dit plan bestaan wel bezwaren bij de omwonden met de kans op beroep bij de Raad van State.

Daarna volgen de plannen voor de Horsterweg 64 en de Hamburgerweg 149-151 met beide twaalf woningen in de sociale sector.

Binnen de gemeente Ermelo is lange tijd de bouw in de sociale sector achtergebleven en werden vooral woningen in het duurdere koopsegment gebouwd. Naast de woningbouwcijfers wordt aangegeven dat in het vierde kwartaal de evaluatie van het vereveningsfonds wordt opgestart. Hierin moet geld worden gestort indien niet kan worden voldaan in een plan aan het gewenste aantal woningen in de sociale sector. Bij de nu voorliggende plannen wordt daar wel aan voldaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie