OV-ambassadeurs beantwoorden vragen tijdens het telefonische spreekuur
OV-ambassadeurs beantwoorden vragen tijdens het telefonische spreekuur Foto: provincie Gelderland

Ervaar het openbaar vervoer

26 juli 2021 om 11:09 Algemeen

Ermelo - Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs weer een inloopspreekuur in Ermelo. Corona heeft een tijdje roet in het eten gegooid, maar de inloopspreekuren over het openbaar vervoer zijn in Ermelo weer begonnen. 

Op woensdag 4 augustus is het eerstkomende spreekuur. Elke eerste woensdag van de maand in de tweede helft van 2021 op 4 augustus, 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december van 9.30 tot 11.00 uur wordt het spreekuur gehouden in Station Ermelo in het Vanneau Café, Dokter van Dalelaan 9. 

OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Met duidelijk informatiemateriaal krijgen senioren uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook geven zij informatie over het deelnemen aan een proefreis. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen. 

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op www.ervaarhetov.nl. voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kunt u bellen met 038-4540130.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie