De gastvrouwen van de Theatertafel, Diny, Sylvia en Ria (vlnr) zorgen voor een warm welkom voor de bezoekers van Theater Stroud.
De gastvrouwen van de Theatertafel, Diny, Sylvia en Ria (vlnr) zorgen voor een warm welkom voor de bezoekers van Theater Stroud. Sandra Beekman

Nooit meer alleen naar het theater, Stroud in Putten start Theatertafel met gastvrouwen die aanschuiven en praatje maken

8 maart 2024 om 14:00 Podiumkunsten

PUTTEN Een avondje uit naar het theater is altijd verrassend, leuk, gezellig, een belevenis of indrukwekkend. Of misschien wel allemaal tegelijk. Maar in je eentje een theater bezoeken, daar voelt niet iedereen wat voor. Voor sommige mensen is de drempel om alleen naar het theater te gaan toch net iets te hoog. Speciaal voor deze mensen heeft Theater Stroud het fenomeen Theatertafel in het leven geroepen. 

Voor de Theatertafel heeft Theater Stroud drie gezellige gastvrouwen aangesteld, die het publiek een warm welkom bieden en een praatje maken wanneer zij vermoeden dat daar behoefte aan is. Deze drie gastvrouwen zijn Diny (foto links), Sylvia en Ria (foto rechts). Zij mengen zich voor en na de voorstelling en tijdens de pauze in het publiek.

BADGE

De gastvrouwen zijn herkenbaar aan een badge. ,,We lopen in principe rond door de foyer en spreken gasten aan”, licht Ria toe. ,,Of we schuiven aan tafel met mensen die bij het kopen van een ticket voor de voorstelling, ook een plaatsje aan de Theatertafel hebben geboekt. Zelfs bij binnenkomst kunnen bezoekers zich nog spontaan melden wanneer zij het gezellig vinden om iemand te spreken. Heb je een plaatsje aan de Theatertafel geboekt? Meld je dan even bij de theaterkassa. Daar verwijzen ze je door naar de juiste persoon of tafel”, adviseert Ria.

EENZAAM 

De ervaring leert dat sommige mensen het wel heel leuk vinden om naar het theater te gaan, maar ertegenop zien om alleen te gaan, uit angst voor een eenzaam gevoel. ,,Wij doen ons best dat gevoel weg te nemen”, vertelt Diny. “De Theatertafel is in eerste instantie bedoeld voor mensen die alleen naar het theater komen en geen aanspraak hebben, maar wel graag met anderen praten om met elkaar een gezellige avond te hebben. Daar zijn wij als gastvrouwen voor. En wil je in de pauze of na afloop van de voorstelling nog even doorpraten over wat je gezien en gehoord hebt? Geen probleem! Ook dan zijn wij nog aanwezig”, benadrukt Diny.

GEZELLIGE AVOND

Sylvia vult aan: “We voegen gezelligheid toe aan een avondje uit voor wie dat op prijs stelt. Het is echt niet eng om alleen naar het theater te gaan. Wij vangen je wel op. Ik zou het heel leuk vinden als wij mensen ertoe kunnen bewegen om naar het theater te gaan die dat anders niet hadden gedaan omdat ze alleen zijn. Je zou jezelf tekortdoen door niet te gaan, alleen maar omdat je in je eentje bent. Wij zijn er niet voor niets. Ik vind het leuk om anderen een gezellige avond te bezorgen.” 

Ook de andere gastvrouwen beamen dat gevoel volmondig en bieden een warm welkom bij Theater Stroud.

Tickets voor de voorstellingen en een plaatsje aan de Theatertafel zijn te boeken via theaterstroud.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie