Het aantal Nederlanders dat kiest voor een maximaal eigen risico bij hun zorgverzekering om te besparen op de premie, stijgt fors.
Het aantal Nederlanders dat kiest voor een maximaal eigen risico bij hun zorgverzekering om te besparen op de premie, stijgt fors. Pixabay

Meer Nederlanders kiezen voor hoger eigen risico zorgpremie

Zorg

ERMELO (ANP) Het aantal Nederlanders dat kiest voor een maximaal eigen risico bij hun zorgverzekering om te besparen op de premie, stijgt fors. In 2020 koos een kwart voor het bedrag van 885 euro. Nu maakt bijna 40 procent van de mensen die keuze. Dat komt naar voren uit onderzoek van vergelijkingssite Independer. De site waarschuwt dat aan het besparen op de premie risico’s zijn verbonden.

Independer wijst erop dat de zorgpremies voor het komende jaar flink omhoog gaan en dat mensen daarom zoeken naar manieren om op de premies te besparen. Independer heeft de cijfers van de overstappers op een rij gezet. Daaruit komt naar voren dat 38,7 procent van de mensen kiest voor het maximale eigen risico om zo kosten te besparen op de zorgpremie. Twee jaar geleden gold dat voor 25,7 procent.

Zorgexpert Bas Knopperts van Independer waarschuwt dat mensen die voor een verhoogd eigen risico kiezen een buffer nodig hebben om eventuele hogere zorgkosten op te vangen, maar volgens onderzoek dat in opdracht van de vergelijkingssite is uitgevoerd, legt 64 procent het bespaarde geld niet opzij. Van de respondenten zegt ruim één derde dit wel te gaan doen. Ook laat 44 procent van de respondenten weten soms niet naar een zorgverlener te gaan, omdat ze dan eigen risico moeten betalen.

Het eigen risico bij de basisverzekering voor zorg is 385 euro. Mensen kunnen dit bedrag vrijwillig verhogen tot maximaal 885 euro als ze verwachten niet veel zorg uit de basisverzekering nodig te hebben. Ze betalen dan minder premie.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brochure ‘Samen ouder worden in Ermelo’ uitgereikt door burgemeester Van Daalen 13 minuten geleden
Afbeelding
Bestel oliebollen bij ziekenhuis St Jansdal voor het goede doel: Gezinshuis van Zundert in Ermelo 2 uur geleden
Afbeelding
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen 4 uur geleden
Afbeelding
The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’ 15 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten 17 uur geleden
Afbeelding
Gert staal zoekt het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo: wie is de jongen op de melkbus? ERMELO TOEN 18 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie