(vlnr) Benjamin, Martin Schuhmacher en Erik Wegerif.
(vlnr) Benjamin, Martin Schuhmacher en Erik Wegerif. Foto: Marco Jansen

Emaus College en De Bourgondiër werken samen

15 december 2021 om 15:42 Zakelijk

ERMELO Jongeren van het Emaus College zijn in december druk met het inpakken van cadeaupakketten voor gastrovino de Bourgondiër. Ermelose ondernemer Erik Wegerif en arbeidstrainer Martin Schuhmacher van het Emaus College vonden elkaar in een samenwerking.

Overdag gaan de jongeren naar school en tijdens hun stage op de inpakafdeling van Emaus zorgen ze dat de kerstpakketten en relatiegeschenken op de goede manier worden samengesteld. Wegerif weet wat er gemaakt moet worden en hij zet de orders klaar. ,,De klant geeft aan wat ze er in willen hebben: wijnen, noten, kaas, chocola, drop, etc. Het is een win-win, want zo kunnen wij meer bestellingen aannemen en zij hebben afwisselend werk. Wij komen de producten brengen of zij komen ze ophalen.’’

Schuhmacher stapte met het idee de delicatessenwinkel in De Enk binnen. ,,Onze stageplekken zijn industrie georiënteerd en ik vroeg aan Erik of hij werk voor ons had. We begonnen met cadeaumandjes en daarna hebben we 122 relatiegeschenken voor Tomassen Duck-To ingepakt, op basis van een afbeelding. Daar mochten de jongeren twee weken over doen, maar binnen een dag waren ze klaar. Inmiddels hebben ze meer dan 1000 pakketten door hun vingers gehad’’, zegt Schuhmacher, die het werk van 10-12 stagiaires samen met collega Sander van Nijhuis begeleidt. ,,We zorgen voor structuur en kwaliteitswaarborging.’’ Benjamin (16) verblijft op Emaus. ,,Ik vind het leuk om bezig te zijn en wil het wel netjes doen. Zodat je iets wat goed gelukt is terug kan geven aan de eigenaar.’’ Ook Jeshaiah (15) vindt dit ‘oke en beter werk.’

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie