Plattegrond van Birchwood Cohousing ter illustratie van de plannen.
Plattegrond van Birchwood Cohousing ter illustratie van de plannen. Birchwood Cohousing

Cohousing Ermelo zoekt locatie voor buurtschap

15 maart 2022 om 11:09 Wonen

ERMELO Cohousing Ermelo biedt een sociaal, duurzaam, natuur-inclusief, circulair en financieel toegankelijk ‘buurtschap’ voor (voorlopig) tien tot twintig gezinnen, alleenstaanden en stellen. De initiatiefnemers zijn hiervoor op zoek naar een tijdelijke of permanente locatie voor hun compacte, zelfvoorzienende, circulaire en verplaatsbare woningen.


Ernst van Leusden: ,,Het afgelopen jaar zijn er gesprekken gevoerd met verschillende partijen, waaronder met de gemeente, zowel ambtelijk, politiek en bestuurlijk. Het plan is erg positief ontvangen. Vanuit de gemeente werd het advies gegeven om in gesprek te gaan met grondeigenaren. Via deze weg willen we dan ook in gesprek komen met partijen waar, vanuit de win-win gedachte, wellicht kansen en mogelijkheden ontstaan voor zowel het cohousing-project als voor de landeigenaar.”

Cohousing Ermelo benadrukt dat hier geen projectontwikkeling betreft in de traditionele vorm met huizen van baksteen en beton. De woningen zijn verplaatsbaar en gemaakt van duurzame en circulaire materialen met een maximaal oppervlak van negentig vierkante meter. Het plan wordt landschappelijk op een kwalitatieve manier ingepast in de omgeving. Cohousing Ermelo is nu concreet op zoek naar een tijdelijke of permanente locatie in een groene omgeving om het concept te realiseren. Nieuwe wetgeving biedt hiervoor versnelde mogelijkheden. Naast een grote gezamenlijke tuin voor biologische stadslandbouw, ontmoeten, en beleven, zijn er plannen voor een gezamenlijke schuur, educatieruimte, atelier, kampvuurplek en een grote openbaar toegankelijke natuurspeeltuin. De missie is om dit ‘buurtschap’ binnen twee tot drie jaar te realiseren in het buitengebied van Ermelo. 

Contact via info@cohousing-ermelo.nl. Een website is in ontwikkeling. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie