Nelly Michon en Elisabeth Veulings in de vernieuwde cursusruimte.
Nelly Michon en Elisabeth Veulings in de vernieuwde cursusruimte. Francisca Meijsser

Bridgeclub start nieuw seizoen

13 september 2021 om 09:27 Verenigingen

ERMELO Eind september start Bridgeclub Ermelo met het nieuwe bridgeseizoen. Dat wil zeggen competitie voor de leden, jeugdbridgelessen op de scholen, cursussen voor beginners, gevorderden en themalessen voor bridgers die hun kennis willen opfrissen.

Francisca Meijsser

In Nederland spelen ongeveer 300.000 mensen bridge. Nog eens vier keer zoveel mensen overwegen het. Bridgeclub Ermelo biedt de gelegenheid met deze sport actief bezig te gaan. ,,Bridgen houdt mensen sociaal actief en mentaal fit”, zo verwoordt Nelly Michon, de wedstrijdleider van bridgeclub-Ermelo. “Door bij een club te spelen ontmoet je immers veel andere mensen en het is een denksport waarbij je eigenlijk niet uitgeleerd raakt”, legt zij uit. Daarom worden er ook dit jaar weer verschillende cursussen gegeven. 

Elisabeth Veulings, één van de leden van de club beaamt dit volmondig. ,,Ik had kaartspelen van huis uit niet zo meegekregen ”, zo vertelt zij, ,,pas later, met name door mijn echtgenoot, kreeg ik er wel interesse voor en ben ik ook een cursus gaan doen. De sport daagt je uit en je blijft bezig jezelf te verbeteren, je wordt steeds fanatieker”, zo legt zij vol enthousiasme uit. 

,,Afgelopen jaar hebben we er ook nog een fijne cursusruimte bijgekregen”, zo vertelt Nelly. Die ruimte bevindt zich in Nelly’s huis. ,,In coronatijd was het natuurlijk rustig wat betreft de activiteiten van de club en daar kwam nog bij dat er muizen in de aangebouwde garage leken te zitten”, zo vertelt zij lachend. ,,Ze zaten achter de plafondplaten. Die hebben we eruit gebroken en zo ontstond het idee om deze ruimte te verbouwen tot een mooie en warme cursusruimte.” 

De wekelijkse bridgedrives vinden plaats in de Baanveger, want voor een club met bijna 120 leden is natuurlijk een grote ruimte nodig. Daarnaast geeft Nelly onderricht over bridgen op zowel basis- als middelbare scholen. Vooral voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben is deze denksport een welkome aanvulling op het lesprogramma. Voor dit doel heeft zij ook een mooi lesboek voor 8 tot 18-jarigen geschreven. Bridgen is dus een sport voor alle leeftijden, van basisscholier tot oudere, het oudste lid is zelfs 94.

,,Het leuke van bridge is dat je je leert concentreren en dat je mensen leert kennen”, zo verwoordt Elisabeth. ,,Je speelt met een partner, dus het is ook een sociale sport. Het is trouwens beter om dat niet met je huwelijkspartner te doen, want dan blijf je na afloop er misschien wel te lang over doorpraten of kibbelen”, zo legt zij lachend uit. ,,De bridgesport, die internationaal is en die je dus overal kunt beoefenen, blijft je uitdagen”, zo legt zij uit. ,,Daarnaast worden er bij onze club veel gezellige evenementen omheen georganiseerd. Zo doen we mee met de zogenaamde horecadrives. In een bepaalde stad ga je dan van eetgelegenheid naar café enzovoort, om daar steeds een partij te spelen. Door de bridge zie je zo niet alleen veel van de omgeving, maar je leert ook veel mensen kennen, je hebt immers altijd een onderwerp om over te praten, namelijk de bridge”, zo voegt zij lachend toe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie