Doky en Piet-Hein van Filmhuis Ermelo nodigen het College en de Raad uit voor een gratis filmavond-zitcomfort-beleving.
Doky en Piet-Hein van Filmhuis Ermelo nodigen het College en de Raad uit voor een gratis filmavond-zitcomfort-beleving. Arda Konings

Stoelen Dialoog laten te wensen over

1 november 2021 om 22:32 Podiumkunsten

ERMELO Na lange tijd kon ‘Het Filmhuis Ermelo’ op 12 oktober weer een film draaien in de gerenoveerde theaterzaal van ‘De Dialoog’. Een heuglijk feit! Totdat de blijdschap wat getemperd werd door de vormgeving en inrichting omtrent de stoelen in de zaal. 

Arda Konings

,,Na beide filmvoorstellingen kwamen via reacties ons ter ore dat de stoelen aan de smalle kant en de armleuningen, één per stoel, te kort zijn. Plus het feit dat de stoelen recht achter elkaar staan. Een theateropstelling met de stoelen schuin elkaar, waar onze voorkeur naar uitging, voorkomt niet alleen nekproblemen maar ook de daarmee gepaarde gaande irritaties. Bij Stroud in Putten hebben ze het zo prima voor elkaar met ook voldoende beenruimte. Helaas troffen wij deze opstelling dus niet aan op 12 oktober.”

Aan het woord zijn de voorzitter en secretaresse van Stichting ‘Het Filmhuis Ermelo’ Piet-Hein van Halm en Doky Evers. Ze vinden het vooral allemaal heel erg jammer. ,,In ons 3-jarig bestaan zijn we altijd ontzettend blij geweest (en nog) met de accommodatie waar onze films worden vertoond. De Dialoog bestaat inmiddels 40 jaar en er moesten een aantal tijd gerelateerde aanpassingen plaats vinden in de zaal. Plus een grote verbouwing eromheen met een geheel nieuw horecagedeelte.”

Om de theaterzaal als een middelgroot theater te laten functioneren, is een van de criteria echter dat er minimaal 200 stoelen of meer in staan. Daarnaast moet de tribune inschuifbaar blijven omdat de zaal ook voor andere doeleinden wordt gebruikt. Piet-Hein: ,,Praktisch gezien hield een en ander in dat er per rij een stoel extra is toegevoegd. Dat waren er 21 en nu dus 22. Van de zijkanten van de stoelen is dus wat ruimte afgegaan. Ik heb er op gezeten en werd er niet blij van. Wist niet waar ik m’n ene elleboog moest laten op dat kleine houten elleboogsteuntje, die ik ook nog moest delen met degene die naast me zat. Dat verdient geen schoonheidsprijs.”

Reden voldoende voor de bestuursleden om op kosten van ‘Het Filmhuis’ het college  en alle raadsleden te hebben uitgenodigd om op dinsdagavond 9 november persoonlijk het zitcomfort te komen beoordelen, tijdens het aanschouwen van de film ‘Corpus Christi’. Doky en Piet-Hein hopen van ganser harte dat gehoor wordt gegeven aan de uitnodiging die inmiddels een week of twee geleden de deur uit is gegaan. Ook Mark Broere van het bedrijf ‘Interactie’ welke de zaalverhuur regelt voor de Gemeente, is uitgenodigd.

“We vragen ons af wat ze nu zelf eigenlijk vinden van het zitcomfort. Van tevoren bij het afwegen van belangen denk je dat de deskundigen rekening houden met de beschikbare ruimte, omdat aan de grootte van de zaal zelf niets is veranderd. Ja, als enige concessie is de tribune een meter naar voren geschoven. Laten we eerlijk zijn: Bij binnenkomst ziet het er mooi en verzorgd uit. Maar de krapte van die stoelen hè, dat irriteert gewoon!” weten Van Halm en Evers tot slot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie