Afbeelding
Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Veel enthousiasme bij het Huttenbouwfeest

11 augustus 2022 om 11:38 Overig

ERMELO Meer dan honderd kinderen deden mee aan het Huttenbouwfeest op de parkeerplaats bij sportcentrum Calluna. Op dinsdag en woensdag hebben de kinderen aan hun hutten gebouwd en donderdag stond in het teken van de hut vereven en inrichten. Ook de tweeling Yurre (10) en Sverre (10) waren van de partij. Samen met de neefjes Thomas (11) en Kobus (12) spanden ze zich in om een prachtige hut te bouwen. 

,,We zijn met niks begonnen en nu staat er al een echte hut. We doen hier nu voor de tweede keer aan mee en vinden het heel erg leuk”, legt Yurre uit. ,,We zijn met zijn tweeën gekomen en hebben de handen ineengeslagen met Kobus en Thomas. We gaan er iets moois van maken.” 

Monique Tuns, sociaal werker van het leefbaarheidsteam en jongerenwerk, legt uit: ,, Dit is de tweede keer dat we het huttenbouwfeest organiseren. We zijn gestart in 2019 en toen kwam corona. Nu pakken we de draad weer op. Tussen het bouwen door is er ook ruimte voor sport- en spelactiviteiten, zoals kliederen met water en voetballen. Interactie Sportbedrijf Ermelo zet zich hiervoor in.” Ondertussen komt er een jongetje bij Monique en laat een splinter zien. ,,Weet je nog wat we afgesproken hebben”, vraagt zij. ,,Ja, bij pijn moet ik naar de EHBO-tent.” En hij gaat richting de EHBO. Andere kinderen staan met elkaar te overleggen. ,,Hoe kunnen we onze hut steviger maken? Wellicht nog een pallet bij de stapel hout zien te vinden.” De kinderen rennen naar de stapel hout en sjouwen gezamenlijk met een grote zware pallet. In het midden van het terrein is een grote stapel hout te vinden en daar kunnen de kinderen hun hout vandaan halen.

In verband met de warmte wordt er donderdag een uurtje eerder gestart met bouwen. ,,We beginnen dan om 9.00 uur en stoppen ook iets eerder”, legt Monique uit. ,,Overigens zouden we dit feest zonder onze sponsors niet hebben kunnen doen. Dus ik wil graag iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd.”

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie