Groene Krabspin
Groene Krabspin David Sies

David Sies geeft minicursus over spinnen bij KNNV: ‘Vroeger was ik als de dood, maar angst heeft plaatsgemaakt voor fascinatie’

13 april 2024 om 10:00 Natuur en milieu

HARDERWIJK/ERMELO De natuurvereniging voor Harderwijk, Ermelo en omgeving, de KNNV, organiseert maandagavond 15 en zaterdag 20 april een minicursus spinnen.

Deze minicursus wordt gegeven door David Sies. Kogelspinnen, herfsthangmatspinnen, krabspinnen: inmiddels kan Sies bijna alle soorten feilloos onderscheiden. Maar dat is niet altijd zo geweest. ,,Vroeger was ik als de dood voor spinnen”, zegt hij.

ANGST OVERWINNEN

Hoe kan het dat spinnen fotograferen nu zijn passie is? ,,Ik bedacht dat ik eigenlijk niks over spinnen wist”, zegt hij. ,,Toen ben ik op onderzoek uitgegaan en heb ik heel veel over spinnen gelezen.” Op die manier overwon Sies zijn angst. De angst heeft plaatsgemaakt voor fascinatie. ,,Ik vind het fascinerend dat spinnen vlak voor je ogen ineens kunnen verdwijnen, ze gaan zó goed op in de omgeving”, zegt hij. Ook het spinnenweb boeit Sies mateloos. ,,Een spin is continu gezekerd, dat betekent dat hij altijd vast blijft hangen aan zijn web. Je kunt een deel van het web doorknippen, maar hij blijft altijd hangen.” 

DETAILS

Aan deze lezing kunnen velen deelnemen; wees ook welkom als je niet mee kunt met de excursie (andersom is niet mogelijk). 

Lezing maandagavond 15 april om 20.00 uur, Open Hof, Jacob Catsstraat 3, Harderwijk.
Excursie zaterdagochtend 20 april, 10.00 uur, Beekhuizerzand (details worden bij de lezing doorgegeven).

Aanmelding via de website https://noordwestveluwe.knnv.nl/agenda.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie