Piet Smit reikt de cheque van 1.000 euro uit aan Landhuis & Caravan. (Hans Krudde)
Piet Smit reikt de cheque van 1.000 euro uit aan Landhuis & Caravan. (Hans Krudde) Foto: Hans Krudde

Landhuis & Caravan wint bandcompetitie Grand Café Het Postkantoor Ermelo: ‘Liveoptredens voor herhaling vatbaar’

15 april 2024 om 10:00 Muziek

ERMELO 30 september opende The Troubles de bandcompetitie van grand café restaurant Het Postkantoor. In de winter waren er zeven zaterdagavonden met liveoptredens van bands uit de regio. Afgelopen zaterdag was de finale in de deel.

Tijdens de voorrondes kreeg één artiest per avond het podium. Bezoekers konden op een bierviltje cijfers geven voor muziek, performance, uitstraling en bandnaam. ,,Het was heel divers: singer-songwriter, blues, Ierse en Amerikaanse muziek en Nederlandstalig. Wel had ik gehoopt en verwacht dat er wat meer deelnemers op af zouden komen, nu was er wat te weinig competitie. Daarom was de finale niet in Theater De Dialoog maar in onze eigen deel”, vertelt initiatiefneemster Karin Hogendoorn. 

PROFESSIONEEL

,,Edwin Dijkens had een mooi podium opgebouwd en professioneel licht en geluid gesponsord. De presentatie deed Piet Smit, die ook in de jury zat, net als Edwin en ikzelf.” De drie finalisten waren No No Joe uit Hierden, met eigen werk en Amerikaanse folkmuziek, de coverband Question Blues uit Harderwijk en de winnaar, Landhuis & Caravan, een Nederlandstalige band. ,,Zij brengen eigen nummers uit op Spotify. Ze kregen een cheque van 1.000 euro. Het was een mooie avond, met positieve reacties van de gasten. Super leuk en voor herhaling vatbaar.”

NIEUW ALBUM

Stefan Brouwer (26) uit Zeewolde zingt, speelt drums, gitaar, soms mondharmonica bij de vijfkoppige band Landhuis & Caravan. ,,We spelen een halfjaar in deze formatie, de meesten komen uit Ermelo. Het was erg leuk om hier aan mee te doen, voor publiek te staan en te spelen met andere bands spreekt ons erg aan. De geldprijs is erg handig om in de toekomst een nieuw album te kunnen produceren.” 

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie