Mike Farris (USA).
Mike Farris (USA). Sebastian Smith

Mix van blues, soul, americana en gospel door Grammy award winner Mike Farris op Jazzdagen Harderwijk

25 februari 2024 om 14:00 Muziek

HARDERWIJK De vereniging Jazz On The Corner heeft op donderdag 7 maart een primeur. Na meerdere Grammy genomineerden op de Jazzdagen Harderwijk te hebben gehad treedt donderdag 7 maart Grammy Winnaar Mike Farris op in de Catharinakapel.  

Mike Farris heeft een dijk van een stem en mixt blues, soul, americana en gospel in zijn muziek. Zijn stem doet je soms denken aan die van Al Green, Sam Cooke of Otis Redding maar zijn muziek is meer veelzijdig. Hij doet alles met enorm veel passie. Niet voor niets won hij in 2015 een Grammy voor zijn geweldige album Shine For All The People. 

DOOR MERG EN BEEN

Rolling Stone zei over Mike: ,,Supersized voice filled with the electricity of Saturday night and the godly grace of Sunday mornings.” Mike heeft het talent om ook songs van andere artiesten helemaal eigen te maken zo ging zijn versie van Mary Gauthier’s Mercy Now ook echt door merg en been. Verder wordt Mike door collega’s ook bijzonder gewaardeerd en werkte hij ook samen met onder andere Joe Bonamassa en Jo Harman en zong hij ook mee op Patty Griffin’s Downtown Church.

DUO CONCERT

Het wordt een duo concert. Farris wordt begeleid door Bart de Win op piano/keys/vocals/accordeon. Bart de Win is onder andere bekend van Matthews Southern Comfort. 

Aanvang 20.15 uur. Meer info en tickets op jazzdagen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie