Oranjefans Mark en Mirjanne hadden de tijd van hun leven in Abu Dhabi bij de winnende race van Max!
Oranjefans Mark en Mirjanne hadden de tijd van hun leven in Abu Dhabi bij de winnende race van Max! Prive

Mark en Mirjanne uit Ermelo: ‘Wij waren erbij in Abu Dhabi’

20 december 2021 om 18:51 Mensen

ERMELO Echtgenote Mirjanne een boekenbon geven voor haar veertigste verjaardag, was Mark Hultzer iets te kort door de bocht. Dan liever coureurs van de Formule 1 races, samen live door de bocht door zien gaan. Een droom die onlangs voor het stel uit Ermelo verwezenlijkt werd.

Zowel Mark als Mirjanne zijn Formule 1 fans van het eerste uur. Aanvankelijk had Mark bedacht dat ze samen naar de Grand Prix in Oostenrijk zouden afreizen. ,,Dat was echter te kort dag om nog te realiseren. Toen zag ik de georganiseerde reis voorbijkomen naar Abu Dhabi. Dat het om de afsluitende race ging van het seizoen met de mogelijkheid dat Max Verstappen wel eens wereldkampioen kon worden, realiseerden we ons nog niet,” vertelt een nog in euforie verkerende Mark. 

Donderdag 9 december stapte het stel uit Ermelo verwachtings- en hoopvol het vliegtuig in op weg naar Dubai, hoofdstad van het emiraat Abu Dhabi van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat was op zich al een hele belevenis. ,,We hebben op één dag alle bezienswaardigheden afgestruind in Dubai met als topper het hoogste gebouw daar aanschouwd, de Burj Khalifa. Echt indrukwekkend. Alles in de stad is nieuw, hoog, luxe, chique, goud. Het is haast onwezenlijk. Surrealistisch. Niet te vergelijken met een historische, culturele oude stad,” beaamt het echtpaar.

Maar waar het in hun korte trip natuurlijk uiteindelijk allemaal omdraaide was de climax naar de zinderende race tussen Hamilton en Verstappen. Zoiets maak je maar een keer mee in je leven. Mark en Mirjanne ,,Wij waren er bij. Hebben ons bijna schor geschreeuwd tussen die andere 5000 uitzinnige oranje fans. Noem het een stukje chauvinisme. Extase. Een gekkenhuis. We zaten op een geweldige plek voor bocht negen, die grote doordraaier. Dan komt er een lang recht stuk. We hadden dus een mooi, overzichtelijk beeld. Het allerlaatste gedeelte waar Hamilton Verstappen nog had kunnen inhalen, speelde zich recht voor onze neus af. Het lukte hem dus niet. Toen realiseerde we ons dat Max zou gaan winnen. De tribune ontplofte. Geweldig!”

De liefde voor snelle auto’s is Mirjanne met de paplepel ingegoten door haar vader. Lachend vertelt ze: ,,Hij was helemaal Alfa Romeo gek. Dat virus heeft hij op mij overgedragen. Ik heb zelf ook een aantal Alfa’s gehad die steeds sneller werden. Mark en ik vallen nu eenmaal op deze tak van sport. Het gaat om tactiek, het spel, de coureur, de auto, het hele team erachter. De strategie, het wisselen van banden, de pitstop, leases, data. Het is een complex geheel maar juist daarom voor ons, zo’n spannend geheel.”

Eenmaal weer thuis beleefden Mark en Mirjanne het hele gebeuren nog eens dunnetjes over door de wedstrijdbeelden veelvuldig terug te bekijken op tv, inclusief de voor- en nabeschouwingen. Onder het genot van een biertje met bitterballen. ,,Hoe uitzinnig gaaf het ook was om erbij te zijn, je mist ondanks dat er grote schermen hangen toch veel details en informatie omtrent statistieken en tijden. Wij willen nu eenmaal álles weten.”

Arda Konings

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie