Schrijfster Carla Knorren over haar boek 'Dansen met je ziel' ... Je ziel is je meest intieme, ultieme en liefdevolle danspartner!
Schrijfster Carla Knorren over haar boek 'Dansen met je ziel' ... Je ziel is je meest intieme, ultieme en liefdevolle danspartner! Arda Konings

Boek Dansen met je ziel van Carla Knorren

8 december 2021 om 09:00 Mensen

ERMELO Jammer genoeg kon het officiële presentatiemoment niet doorgaan vanwege corona. Maar het boek met de bijpassende kaartenset ‘Dansen met je ziel’ ligt inmiddels wel te koop bij Riemer & Walinga Boekverkoopers in Ermelo. Veelzijdig talent Carla Knorren is er beretrots op.

Arda Konings

Ze schildert, ontwerpt mandala’s, schrijft en is actief als vrijwilligster bij een zorgvilla waar ze wekelijks maaltijden kookt. ,,Sinds afgelopen week kook ik ook voor mijn overburen. Onfortuinlijk genoeg brak zij haar pols en draagt ze ook de zorg voor haar dementerende man. Je kunt wel zeggen dat ik een bezige bij ben. Maar ik doe het graag.” Dat straalt de 66-jarige en levenslustig ogende vrouw, dan ook aan alle kanten uit.

De totstandkoming van ‘Dansen met je ziel’ is een heel lang proces geweest voor Carla. In 1997 begon ze met schrijven. ,,Mijn spirituele ontdekkingsreis startte toen ook. Ik leerde en ontdekte veel. Zocht tegelijk naar een soort spiritueel basiswoordenboek dat bruikbaar is in de holistische wereld. Mijn hele leven ben ik al paranormaal begaafd. Daar heb ik ook lang angst voor gehad. Kon niet alles wat er gebeurde sturen of handelen. Ik moest de confrontatie aangaan en duiken in het voor mij onbekende.”

Heel voorzichtig, na eerst een dikke teen in het water te hebben gezet, leerde ze hand in hand en dicht aan de kant, te snorkelen. ,,Ik deed het eigenlijk haast letterlijk zo destijds, met mijn partner die duiker was”, vult Carla verder aan. ,,Toen mijn partner echter overleed in 2008, ben ik intensiever gaan schrijven. De laatste jaren had ik er een dagtaak aan. Gaandeweg had ik heel veel tekst. Te veel. Ja, schrijven is schrappen. Bovendien ontwikkelde er zich een nieuwe laag bij. Ik ontwikkelde een kaartenset over holisme. Holisme staat voor alles omvattend. Dat alles met elkaar verbonden is. Dat niets losstaat van het geheel. Dat alles door middel van energieën verbonden is.”

Het mooie is dan ook dat als je een kaart in willekeurige volgorde trekt, je in het boek de uitleg kunt vinden. Kaarten en boek corresponderen dus met elkaar. Carla: ,,Ik wil de kaarten wegwijzers, inzichtkaarten noemen. Voel me zelf ook een wegwijzer. Nee, ik ben geen coach of therapeut. Er hangt geen bordje aan mijn deur. Door de jaren heen heb ik wel veel kennis bij elkaar gesprokkeld. Die kennis probeer ik over te brengen. Dat is wat ik kan en wil. De kaarten kunnen je leren wie je bent, wat je wilt en hoe je denkt. Wat je onderbewustzijn je duidelijk wilt maken. Ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik vuur ben en heftig kan reageren. Maar ik kan ook makkelijk teruggefloten worden als dat nodig is.”

Het boek ‘Dansen met je ziel’ zit in een prachtige cadeauverpakking, samen met de in regenboog kleuren gemaakte kaarten set en is voor 37,95 euro te koop. Het kan ook rechtstreeks besteld worden via dansenmetjeziel@gmail.com Het spirituele woordenboek is voor iedereen in te zien op de site dansenmetjeziel.com Inmiddels heeft Carla ook voldoende stof voor een volgend boek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie