Tygo (op beeldscherm) en Mayla jammen uren samen aan hun nieuwe repertoire.
Tygo (op beeldscherm) en Mayla jammen uren samen aan hun nieuwe repertoire. Arda Konings

Jonge Ermelose gitaristen Tygo Smits en Mayla Nillisen van band ‘Bad Signal’ brengen debuutsingle uit: ‘Dromen van ‘shinen’ op het podium’

5 maart 2024 om 19:00 Mensen Tips van de redactie Wij zijn Ermelo

ERMELO Als het aan Tygo Smits en Mayla Nillisen ligt, beklimmen ze vandaag nog het podium met hun band ‘Bad Signal’. Om vervolgens op te gaan treden en te shinen. De nog twee jonge gitaristen uit Ermelo vonden elkaar via hun gitaardocent Alexander Stakenburg. 

Aanvankelijk leerde Mayla de beginselen van het gitaarspelen zichzelf aan. Achter haar ouderlijk woonhuis is een voormalige volière omgetoverd tot een muzikaal domein c.q. ‘muziekhok’ waar gerepeteerd wordt. Een sfeervolle loungebank met kleurrijke kussens, posters aan de muur van muziekhelden, een aantal pronkende gitaren op hun standaards en een schildersezel, verraden de aanwezigheid van een ‘bewoonster’. Mayla leeft en ademt muziek en creativiteit.

SLECHT SIGNAAL

Tijdens een geanimeerd gesprek nestelt Tygo zich erbij via het beeldbel-programma ‘Face Time’. Momenteel heeft hij een tussenjaar en reist samen met zijn vriendin via Portugal door naar Italië. Op de vraag waar de naam ‘Bad Signal’ vandaan komt, legt hij uit. ,,Aanvankelijk waren we met z’n vieren en heette de band nog 4G (wat ook voor dataverbruik staat op je telefoon). Na vertrek van een bandlid, waren we nog maar een soort van 3G. Dat garant staat voor een ‘slecht signaal’. Vandaar de naam ‘Bad Signal’. Mayla en ik zijn nu nog samen, maar we zijn op zoek naar een bassist en een drummer.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Mayla staat op met gitaarspelen en gaat er mee naar bed. - Arda Konings

SCORNED

Mayla knikt instemmend en vervolgt: ,,Sinds kort is ons eerste, eigen nummer ‘Scorned’ te beluisteren op Youtube, Insta en Spotify, waar het al honderden keren is gestreamd. Tygo en ik hebben ook nieuwe ideeën voor uitbreiding van ons repertoire. Via Face Time is er regelmatig contact en werken we onze lyrics en muziek uit. We vullen elkaar goed aan.” Soms wordt er tot in de vroege uurtjes gejamd. ,,Dat zijn vaak de beste en mooiste momenten. Het is haast een soort van magisch hoe dingen dan, al improviserend met elkaar, opeens ontstaan. Ik zet dan ook altijd de laptop aan om meteen filmopnames te maken.”

VAN SOFTROCK TOT HARDROCK

Grote inspiratoren voor Tygo en Mayla, die hun gecomponeerde repertoire scharen onder het genre van softrock tot hardrock, zijn oude rockers als Black Sabbath, Iron Maiden en Metallica. ,,De muziek uit de jaren ’70 en ’80 is naar onze smaak en mening veel meer ‘steady’ en van meer kwaliteit dan die van de huidige tijd”, klinkt het duo eensgezind. Maar ook bekende gitaarvirtuoso’s, metalbands als Slipknot en funkrock zijn favorieten. 

ZANGLES

De liefde voor muziek ontwikkelde zich pas echt goed toen Mayla in aanraking kwam met de muziek van Guns ’n Roses. ,,Er werd een gevoelige snaar geraakt bij mij die er voor zorgde dat ik gitaar wilde gaan spelen.” Volgens Tygo die zelf pas echt serieus elektrische gitaar is gaan spelen vanaf zijn 15e jaar, is Mayla absoluut een talent. ,,Zeker gezien de vrij korte periode dat ze nog maar speelt. Ze staat er mee op en gaat er mee naar bed.” Ook volgt Mayla sinds kort zanglessen om de zangpartijen straks samen met Tygo in te gaan vullen. Ze dromen ervan om op te gaan optreden. ,, We geloven in onszelf en gaan ervoor!” Instagram: bad signal_band

Als autodidact leerde Mayla de beginselen van het gitaarspelen
Arda Konings
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie