Veel inwoners van Ermelo hebben tijdens de inzamelingsronde van het huishoudelijk afval de rode kaart gekregen.
Veel inwoners van Ermelo hebben tijdens de inzamelingsronde van het huishoudelijk afval de rode kaart gekregen. J_Blueberry via Pixabay

Verontwaardiging om rode kaart huishoudelijk afval Ermelo: ‘Geen sprake van strenger beleid’

3 februari 2023 om 12:00 Maatschappelijk

ERMELO Veel inwoners van Ermelo hebben tijdens de inzamelingsronde van het huishoudelijk afval de rode kaart gekregen. Dit omdat de klep van de container niet gesloten was. 

Dat heeft geleid tot verontwaardigde reacties omdat de schuld vaak lag bij buren die een extra donatie deden in de containers waardoor de klep niet meer dicht kon. 

STRENG BELEID AFVAL

Voor Jos van der Deure (ChristenUnie) reden de vraag te stellen of er een strenger beleid wordt gevoerd en of een gele kaart niet beter was geweest. Mede omdat mensen veertien dagen langer moeten wachten tot hun container wordt geleegd. 

Wethouder Ronald van Veen heeft de reacties en mails ook zelf ontvangen. Volgens hem is er geen strenger beleid en krijgen mensen ieder jaar de voorwaarden in de bus. De gele kaart is in het verleden wel gehanteerd. Over de toepassing van de kaart wordt door de wethouder nog overleg gevoerd met de inzamelaar van het afval.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie