Nero de Boer is voorzitter van de Ermelose stichting Cocky Foundation die een kerstlunch en diner organiseert voor eenzame mensen.
Nero de Boer is voorzitter van de Ermelose stichting Cocky Foundation die een kerstlunch en diner organiseert voor eenzame mensen. Wijnand Kooijmans

Ermelose stichting Cocky Foundation organiseert kerstlunch en diner voor eenzame mensen

Maatschappelijk

ERMELO De Ermelose stichting Cocky Foundation organiseert in samenwerking met Grand Café Het Postkantoor te Ermelo op 20 december een kerstlunch én kerstdiner voor mensen die zich eenzaam voelen. 

Er worden zestig mensen uitgenodigd die een praatje en samenzijn goed kunnen gebruiken. Iedereen kan hiervoor iemand aandragen via social media of de website van de Cocky Foundation.

COCKY ANDREAE INSPIRATIEBRON

De naam van de stichting is niet uit de lucht komen vallen. Cocky Andreae was een markante persoon in Ermelo die altijd voor iedereen klaar stond. ,,Iemand die zich geen blad voor de mond nam, en zich inzette voor iedereen die dat nodig had. Een ware inspiratiebron, en vanuit dat perspectief is de stichting in het leven geroepen”, vertelt Nero de Boer, voorzitter van de stichting. ,,Naast een eerbetoon aan Cocky, ook een voortzetting van zijn levensovertuiging om mensen te helpen. De Cocky Foundation wil regelmatig initiatieven opzetten zoals deze en daarbij, net als Cocky, mensen helpen die dat nodig hebben.”

STEEDS MEER MENSEN EENZAAM

Ruim een kwart van de Nederlanders van vijftien jaar of ouder voelt zich enigszins eenzaam, een extra tiende heeft zelfs sterke gevoelens van eenzaamheid. ,,Doel van dit samenzijn is om, zeker in deze tijden, het gevoel van sociale cohesie te vergroten. Cocky voelde zich de laatste periode van zijn leven ook erg eenzaam, daarom willen wij als stichting ons hier als eerste op focussen”, Aldus De Boer. ,,Het is schrijnend om te zien hoeveel mensen zich eenzaam voelen, en deze groep wordt zeker door de isolerende werking van de pandemie en lastenverzwaring alleen maar groter.”

INITIATIEVEN EN DONATIES 

Om initiatieven op te kunnen zetten is de stichting afhankelijk van de donaties uit de samenleving. Via de website cockyfoundation.nl kan een donatie worden gedaan. Ook kunnen via de website ideeën voor nieuwe initiatieven worden aangedragen. Binnenkort zal de stichting een veiling organiseren om extra middelen binnen te halen voor het steunen en opzetten van de diverse initiatieven. Hiervoor kunnen ondernemers stukken inbrengen, en uiteraard kan iedereen tijdens de veiling een mooi bod doen op de stukken. Hierover zal op de website en social media van de Cocky Foundation worden bericht.

OPGEVEN VOOR KERSTLUNCH OF -DINER

Voor de kerstlunch en -diner wil de stichting iedereen vragen om mensen op te geven die dit samenzijn goed kunnen gebruiken en het zeker verdienen om zich niet zo alleen te voelen deze kerstperiode. Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld via de social-mediakanalen, of de website cockyfoundation.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brochure ‘Samen ouder worden in Ermelo’ uitgereikt door burgemeester Van Daalen 8 minuten geleden
Afbeelding
Bestel oliebollen bij ziekenhuis St Jansdal voor het goede doel: Gezinshuis van Zundert in Ermelo 2 uur geleden
Afbeelding
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen 4 uur geleden
Afbeelding
The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’ 15 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten 17 uur geleden
Afbeelding
Gert staal zoekt het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo: wie is de jongen op de melkbus? ERMELO TOEN 18 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie