Afbeelding
Pixabay

Christelijk inloophuis ‘de Oase’ bestaat 12,5 jaar en viert jubileum

6 juni 2022 om 11:30 Maatschappelijk

ERMELO Al 12,5 jaar is de Oase aan de Stationsstraat 127 in Ermelo gemiddeld vijf tot zes dagdelen per week open om mensen die dat even nodig hebben een rustmoment in hun dag te bieden. Sommige gasten hebben behoefte aan een luisterend oor, anderen willen het liefst even stil in een hoekje zitten.

Gasten in de Oase komen uit alle hoeken van Ermelo. Oudere dames en heren, die veel alleen zijn en in de Oase aanspraak en afleiding vinden. Bewoners van Veldwijk of ’s Heeren Loo, die halverwege hun wandeling door het dorp een momentje rust vinden in de Oase. Vrouwen die na hun wekelijkse marktboodschappen bijpraten met andere dames in de Oase, maar ook eenzame inwoners van ons dorp en omliggende plaatsen, die behalve de mensen in de Oase eigenlijk nooit iemand spreken of in de ogen kijken.

STEUN De Oase kan bestaan dankzij de steun van kerken en particulieren. Behalve een open inloop organiseert het inloophuis ook maaltijden, creatieve workshops en Bijbel-leesgroepjes. Medewerkers vinden het belangrijk dat ieder mens zich gezien voelt. Gezien door elkaar, maar ook door God. ,,We geloven dat elk mens waardevol is en dat we hier op aarde zijn om Jezus te volgen, maar ook zorg te dragen voor elkaar.”

PROGRAMMA Dit jaar bestaat de Oase 12,5 jaar. Omdat het tienjarig jubileum vanwege de coronapandemie niet gevierd kon worden, is er nu een mooi programma voorbereid. Op 10 juni is de Oase de hele dag open (van 10.00 uur tot 16.00 uur) en kan iedereen even binnenlopen om met wat drinken en wat lekkers dit jubileum te vieren. 

Vanaf 16.30 uur is er een officieel moment voor genodigden uit de politiek, de gezondheidszorg en de kerken. We willen deze mensen graag meer vertellen over de Oase, omdat zij ook potentiële gasten naar ons kunnen verwijzen.

Vanaf 19.00 uur is er een Worship en Praise-avond op het Raadhuisplein, vlak voor de Oase. De band van de Evangeliegemeente Ermelo zal hieraan medewerking verlenen, evenals verschillende sprekers (jong en oud) uit Ermelo.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie