Emmet Cohen
Emmet Cohen Taili Song Roth

Oktober top maand Jazzdagen Harderwijk

4 oktober 2021 om 08:02 Lokaal Deel je nieuws

Het programma van de Jazzdagen in oktober is weer gevuld met zeer bijzondere concerten. Naast bekende artiesten uit eigen land wist de organisatie ook weer internationale toppers naar Harderwijk te halen. Locatie: Catharinakapel Harderwijk.

Emmet Cohen Trio (USA). Donderdag 7 oktober staat Emmet Cohen op het programma. Deze pianist en “Rising Star” uit New York mixt eigentijdse jazz met swing, blues en stride (stroming ontstaan uit de ragtime), met respect voor de oude jazzmeesters. Zijn onlangs uitgebrachte album heet dan ook “Future Stride” en stond maar liefst zeven weken nummer een in Amerikaanse jazzcharts. Naast diverse Europese hoofdsteden als Amsterdam, Berlijn, Londen en Parijs staat ook Harderwijk op zijn agenda.

Vrijdag 15 oktober is het de beurt aan een andere Amerikaan. De uit Texas komende soul, blues en gospelzanger Malford Milligan komt met zijn trio zijn nieuwe album “I Was a Witness” presenteren. Door zijn krachtige, hese stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. De soulzanger groeide als zwarte albino op in een gesegregeerd Texas waar hij zijn stem vond in de soul & blues. De raciale kwesties en de pijn die hij ervoer gedurende zijn jeugd, daar sprak de zanger nooit openlijk over. Op zijn nieuwe album ‘I Was A Witness’ durft Milligan deze verhalen op 62-jarige leeftijd eindelijk met het publiek te delen.

Ben van den Dungen Quartet. Donderdag 21 oktober brengt het Ben van den Dungen Quartet een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek. John Coltrane ook wel bekend als ‘Trane’ geldt als een van de meest invloedrijke tenorsaxofonisten aller tijden. Voor de Jazzdagen stelt Ben van den Dungen hiervoor een speciaal programma samen. Ben, zelf een van de bekendste saxofonist van Nederland neemt hiervoor een topbezetting mee.

Alain Clark, Cor Bakker & band. Donderdag 28 oktober. De afsluiting in oktober mag er ook wezen: zanger Alain Clark, pianist Cor Bakker en diens band in een concert vol soul. Hits van Clark in een jazzy jasje, maar ook liedjes van Frank Sinatra, Sammy Davis jr. en anderen. U zult niet vaak de gelegenheid krijgen om een concert van deze artiesten in zo’n prachtige en intieme ambiance als in de Catharinakapel mee te maken. 

De buitenlandse artiesten worden mede mogelijk gemaakt door de Stad Als Podium. Voor meer informatie zie www.jazzdagen.nl

Malford Milligan
Ben van den Dungen
Cor Bakker & Alain Clark
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie