Spot On Ermelo, de uitmarkt van Ermelo was de start van het culturele seizoen.
Spot On Ermelo, de uitmarkt van Ermelo was de start van het culturele seizoen. Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V.

Zo zag de start van het culturele seizoen eruit met Spot On Ermelo: ‘Cultuur heeft verbindende factor’

18 september 2023 om 10:00 Evenementen

ERMELO Wethouder Hugo Weidema opende zaterdag 16 september de uitmarkt en gaf het startschot voor het culturele seizoen in Ermelo. Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. en Cultuurkust organiseerden voor de tweede keer op rij dit culturele evenement.

Meer dan 20 culturele instellingen bundelden hun krachten en toverden het Raadhuisplein en het Huis van Ermelo om tot een uitmarkt vol culturele ontdekkingen en voorproefjes. Bezoekers konden zich verdiepen in de veelzijdige wereld van cultuur.

VERBINDENDE FACTOR

Op het zonovergoten Raadhuisplein was de sfeer goed. De All Times Bigband, onder leiding van een nieuwe dirigent, kondigde de wethouder op een muzikale wijze aan. De wethouder sprak het publiek toe en legde uit waarom een cultureel evenement als Spot on Ermelo belangrijk is. Het heeft een belangrijke verbindende factor voor de gemeenschap. 

,,Wij zijn klaar om je het komende seizoen te verwelkomen voor een theatervoorstelling, een filmvoorstelling, een lezing of bewonersbijeenkomst en een raadsvergadering in het Huis van Ermelo”, aldus de wethouder cultuur.

PROEVEN VAN CULTUUR

Dit jaar was Spot On Ermelo vooral bedoeld om cultuur op een actieve manier te beleven, te ontdekken, te proeven en te ervaren. De leerlingen van Dans & Theaterstudio Annemieke Bais en TOP Sport & Dansstudio hebben op het buitenpodium diverse optredens gegeven. De stemmen van Vocalgroup The People United klonken fantastisch samen. Spot On Ermelo werd muzikaal afgesloten door het harmonieorkest van Excelsior.

GESCHIEDENIS VAN ERMELO

Bezoekers konden op het historisch plein meer te weten komen over de geschiedenis van Ermelo dankzij Museum Parkzicht - GGZ, Molenstichting ‘De Koe’ en de Oranjevereniging Ermelo. Ermelo heeft een rijke geschiedenis gezien vanuit verschillende domeinen. 

KUNSTPLEIN ERMELO

Op het kunstplein konden deelnemers onder andere aan de hand van workshops van StEK ervaren dat iedereen een artiest in zich heeft. Cultuurkust toonde aan dat je geen groot toneel of decor nodig hebt om theater tot leven te brengen. Vanuit hun eigen bus voerden ze een toneelstuk op waar het publiek in werd meegenomen. Stichting Culturele Dialoog Ermelo, Filmhuis Ermelo en Regio Harmonie De Verbinding vertegenwoordigden op ieder hun eigen wijze het cultuurplein.

LEZINGEN EN WORKSHOPS

Het Streekarchivariaat Noordwest Veluwe en de stichting Natuur- en Milieuplatform gaven in het Huis lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Ook maatschappelijke organisaties, zoals de Bibliotheek en Welzijn Ermelo, hebben workshops voor de jeugd georganiseerd. ,,De jongere generaties laten kennismaken met cultuur is een belangrijke missie, omdat ze daarmee leren de wereld door een andere bril te bekijken”, besluit een woordvoerder van Interactie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie