Groene Kerk de Voorhof organiseert de Swap Sint speelgoedruilmarkt.
Groene Kerk de Voorhof organiseert de Swap Sint speelgoedruilmarkt. Swap Sint

Speelgoedruilmarkt Groene Kerk de Voorhof: slim & duurzaam Sinterklaas vieren

27 oktober 2022 om 19:00 Activiteiten

ERMELO Het Sinterklaasfeest vieren verloopt niet altijd zonder stress en de pinpas draait overuren. Worden we langzaam niet wakker op het gebied van overconsumptie?  Groene Kerk de Voorhof biedt een alternatief en organiseert de Swap Sint speelgoedruilmarkt op vrijdag 11 november.  

Voor de derde keer organiseert een aantal ouders van Groene Kerk de Voorhof de speelgoedruilmarkt. Iedereen is welkom om speelgoed in te leveren en daarna iets ‘nieuws’ te komen uitzoeken. Zo kan de speelgoedstapel in eigen huis gereduceerd worden tot datgene waar de kinderen echt mee spelen. Het overige speelgoed krijgt een mooi tweede leven bij andere kinderen thuis terwijl de eigen kinderen weer verblijd worden met het ingebrachte speelgoed van anderen. Zo is de cirkel rond zonder nieuwe aankopen te hoeven doen.

SWAP SINT Elif Algu, oprichter van Swap Sint (voorheen Recycle Sint) is het hier mee eens. ,,Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent; iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.”

DETAILS Swap Sint Ermelo vindt plaats op vrijdag 11 november in de Voorhof, Frederik Hendriklaan 11 van 19.30 - 21.00 uur. Mensen kunnen speelgoed komen inleveren op woensdag 9 november van 9.00 tot 10.00 uur en op vrijdag 11 november van 13.30 tot 14.30 uur. 

Het speelgoed dat na de ruilmarkt overblijft wordt gedoneerd aan de Zaak van Ermelo ten bate van hun Sinterklaasactie (dezaakvanermelo.nl/sinterklaas-zoekt-hulp/). Meer info op Facebook Swap Sint Ermelo en Instagram @swapsint.ermelo of mail naar swapsintermelo@outlook.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie