De 18-jarige Eline Westhuis behaalt verrassend het zilver met synchroonpartner Megan Brouwers tijdens Dutch Trampoline Open. Alice Linthuis

Ondanks blessure sleept Sparta-springster Eline Westhuis (18) zilver in de wacht op internationale Dutch Trampoline Open in Alkmaar

19 maart 2024 om 14:20 Gymnastiek

ERMELO Afgelopen weekend werd in Alkmaar de vierde internationale Dutch Trampoline Open gehouden. Maar liefst 365 deelnemers uit diverse landen namen deel. Zo ook Sparta Ermelo, die 15 springers afvaardigde. De 18-jarige Eline Westhuis behaalde op zondag verrassend het zilver met haar synchroonpartner Megan Brouwers uit Den Bosch.

Dat Westhuis überhaupt deelnam op de tweede dag van het toernooi, was al een wonder. Ze blesseerde zich op zaterdag bij het inspringen voor het individuele toernooi. Een dag en nacht rust en met de juiste adviezen van de arts zorgden dat Westhuis toch kon deelnemen. Dat het synchoonpaar zilver wist te behalen, lag vooral aan de lange ervaring die de beide dames met elkaar hebben. Ze werden slechts voorgegaan door het Nederlandse duo Romana Schuring/Claudia de Graaf.

INDIVIDUELE PRESTATIES

Op dag één werd er bij de zware categorie 17-21 jaar een mooi resultaat neergezet door Caro Binnerts en Emy Engel. Beide dames sprongen heel stabiel. Engel werd 14e met twee oefeningen die beiden ruim 47 punten kregen. Binnerts, die een nieuwe oefening uitsprong in de eerste ronde, scoorde net iets hoger en belandde op plaats 13. Overige uitslagen: Valerie Bosschart 35e, Renske Groen 38e, Sofie van Beekhuizen 41e, Merel van de Kamp 49e.

Bij de open klasse dames sprong Lara Wolkenfelt een keurige wedstrijd. Ze behaalde de 16e plaats in het eindklassement. Haar zusje Ilse Wolkenfelt sprong ook beide oefeningen prima uit en wist de 22e plaats te behalen.

Bij de juniormeisjes 15/16 jaar debuteerde Britt Kroon, Ilse Wouters en Thirza van Boxtel. Van Boxtel behaalde de 37e plaats, Wouters belandde op plaats 39 en Kroon reikte tot de 42e positie. Chemène Hazelof, die al eerder aan het toernooi deelnam, sprong een prima verplichte oefening, maar maakte een fout bij de keuze. Hierdoor zakte ze naar de 47e plaats in het eindklassement.

In de categorie 13/14 jaar sprong Twan Rieksen zijn wedstrijd. Rieksen had last van de zenuwen en maakte daardoor bij de verplichte oefening een fout. Ondanks een mooie score bij de keuzeronde, reikte hij niet verder dan de 27e plaats in het eindklassement.

SYNCHROON

Naast de synchroonmedaille van Westhuis en Brouwers in de open klasse wisten ook Ilse Wolkenfelt en Springbokken-partner Julianne van Veen de finale te bereiken. Zij klommen in de finale van plaats 7 naar plaats 5. Bosschart en Engel bereikten bij de categorie 17-21 jaar de finale. Daar kwam de oefening kwam iets minder mooi uit de verf, maar toch werd het een prima 6e plaats in het eindklassement. Overige resultaten: Binnerts/Groen 13e en Van Beekhuizen/Van de Kamp 15e.

Bij de juniormeisjes 15/16 jaar namen Van Boxtel/Hazelof en Kroon/Wouters deel. Beide paren hadden het niet gemakkelijk in de zware categorie en konden er zelf ook niet goed inkomen. Ze bleven steken op een 20e en 18e plaats in het eindklassement.