Bij de eredivisie juniorjongens behaalde Twan Rieksen van Sparta Ermelo verrassend het brons.
Bij de eredivisie juniorjongens behaalde Twan Rieksen van Sparta Ermelo verrassend het brons. LEO RIEKSEN

Sterke seizoenstart van springers Sparta Ermelo op weg naar NK: Eline Westhuis zilver op synchroon en junior Twan Rieksen individueel brons

4 maart 2024 om 10:18 Gymnastiek

ERMELO/ZOETERMEER Afgelopen weekend werd in Gymworld te Zoetermeer de eerste van drie plaatsingswedstrijden Trampolinespringen georganiseerd voor de ere- en eerste divisie. De springers van Sparta Ermelo, die volop in voorbereiding zijn op de aankomende internationale Dutch Open, zijn het nieuwe seizoen goed gestart.

Bij de seniordames in de eredivisie werd er vooral goed gesprongen door Emy Engel. Met haar eerste oefening scoorde ze goed op uitvoering en dat bracht haar naar de 5e plaats in het eindklassement. Eline Westhuis die steeds beter scoort op Time of Flight en moeilijkheid, verloor wat op uitvoering. Hierdoor behaalde ze de 11e plaats. Valerie Bosschart behaalde de 15e plaats.

JUNIORMEISJES

Bij de eredivisie juniormeisjes heeft Chemène Hazelof na een minder seizoen vorig jaar weer de stijgende lijn kunnen inzetten. Ze haalde in een sterk deelnemersveld verrassend de 3e plaats. Debutant Thirza van Boxtel, die weinig had kunnen trainen, hield het hoofd boven water en scoorde een prima 8e plaats.

JUNIORJONGENS

Bij de eredivisie juniorjongens behaalde Twan Rieksen ook verrassend het brons. Dit was het resultaat van een goede verplichte oefening en de flinke verbetering van de moeilijkheidsgraad die Rieksen momenteel doormaakt.

EERSTE DIVISIE

Bij de dames in de eerste divisie ging het zilver naar Lara Wolkenfelt, die met haar elegante manier van springen voortdurend in de top van de klasse eindigt. Caro Binnerts, die kortstondig een blessure moest overbruggen, eindigde op een mooie vijfde plaats in het eindklassement. Ilse Wolkenfelt en debutanten Merel van de Kamp en Sofie van Beekhuizen werden respectievelijk 16e, 24e en 26e.

Bij de juniormeisjes maakte Britt Kroon een foutje bij haar verplichte oefening. Met haar keuze-oefening herstelde ze prima. Hierdoor haalde ze toch nog de 12e plaats in het eindklassement.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Goud voor Sparta-springer Caro Binnerts en Springbokken-partner Julianne van Veen met een 9,5 voor synchronie. - Marieke van Veen

SYNCHROONSPRINGEN

In de eredivisie wisten Eline Westhuis en ProPatria-partner Megan Brouwers een mooie zilveren plak te behalen. Het paar is al lang bij elkaar en scoort daardoor op synchronie vaak het hoogste in de klasse. Zo ook dit keer. Emy Engel en Valerie Bosschart hadden een mindere dag. Met twee fouten belandde het paar op de 7e plaats in het eindklassement

Bij de juniormeisjes moest het nieuwbakken paar Thirza van Boxtel en Chemène Hazelof nog flink aan elkaar wennen. Het werd de vierde plaats in het eindklassement.

GOUD

In de eerste divisie scoorden Caro Binnerts en Springbokken-partner Julianne van Veen een dikke 9,5 voor synchronie. Dit leverde terecht het goud op binnen deze zware categorie. De zusjes Lara en Ilse Wolkenfelt, die sinds lang weer eens samen synchroonspringen, deden dat niet slecht met een vijfde plaats in het eindklassement. Britt Kroon en Sofie van Beekhuizen, beiden nieuw in de categorie, werden elfde.

Over twee weken zal dezelfde ploeg aantreden op de 4e internationale Dutch Trampoline Open in Alkmaar.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie