Medailleregen springers tweede en derde divisie van Sparta Ermelo tijdens plaatsingswedstrijd Oost-Nederland Trampolinespringen in Ruurlo.
Medailleregen springers tweede en derde divisie van Sparta Ermelo tijdens plaatsingswedstrijd Oost-Nederland Trampolinespringen in Ruurlo. Sparta Ermelo

Medailleregen voor trampolinespringers tweede en derde divisie van Sparta Ermelo bij plaatsingswedstrijd Oost-Nederland, NK in zicht

11 maart 2024 om 09:51 Gymnastiek

ERMELO Afgelopen zaterdag werd in Ruurlo de tweede van in totaal drie plaatsingswedstrijden Oost-Nederland Trampolinespringen gehouden voor de tweede en derde divisie. De springers van Sparta behaalden meerdere medailles, waarbij de kans op deelname aan de NK in juni voor een grote groep springers in zicht komt.

In de tweede divisie was er verrassend goud voor Aisel Babina bij de Jeugdmeisjes II. De 13-jarige Babina debuteerde in de tweede divisie en gaf met haar prestatie gelijk een indrukwekkend visitekaartje af. 

HOGE UITVOERINGSSCORE

Bij de Juniormeisjes in de tweede divisie was er zilver voor Tessa Staal, die vooral verraste met een hoge uitvoeringsscore. Famke van Asselt bereikte met een klein foutje de achtste plaats in het eindklassement. Senior Sandra Rakhorst moest twee Ruurlose concurrenten voor laten gaan, maar behaalde wel het brons.

DERDE DIVISIE

Bij de derde divisie Instappers was er goud voor Iefke Schouten, die daarmee vrijwel verzekerd is van deelname aan de NK in Ahoy. Megan van der Linden wist een mooie vijfde plaats te behalen. Doris van de Bunt behaalde bij de Pupilmeisjes een zilveren plak, en ook zij staat er gunstig voor in de kwalificatie voor de NK. 

Bij de Jeugdmeisjes I sprong Lynn van Braak zich naar het zilver. Marie-Elise van ’t Hof sprong net naast het podium, maar met de vierde plaats ligt ze nog goed op koers voor de NK. Sacha Raven, Zoë Stade en Aluna van Boxtel behaalde ook de finaleronde en werden daar respectievelijk zesde, zevende en achtste. 

Bij de Juniormeisjes mocht Yasmin Balallo het zilver in ontvangst nemen, een mooie uitgangspositie voor de NK. Haar broertje James Balallo wist bij de Pupiljongens het goud te scoren. In dezelfde categorie ging het zilver naar Drees Pap. \

Bij de Jeugdjongens ging het brons naar Wessel Helmans. Bij de combi-klasse juniorjongens/seniorheren sprong junior Sem van de Beek zich naar het goud. Mooie prestaties waarbij vele springers prima aansturen op het mogen deelnemen aan het NK in juni.

SYNCHROONSPRINGEN

In de tweede divisie was er brons voor het synchroonkoppel Famke van Asselt en Tessa Staal in de juniorklasse. In de derde divisie was er bij de jeugdmeisjes I verrassend goud voor Lynn van Braak en Zoë Stade. In dezelfde categorie belandden Aluna van Boxtel en Sacha Raven op de vijfde plaats. 

Bij de Jeugdmeisjes II ging de zilveren plak naar Valérie van Vliet en Marie-Elise van ’t Hof. Goud was er ook voor Juniorjongens Sem van de Beek en Drees Pap, voor Pupilmeisjes Iefke Schouten en Doris van de Bunt en ook voor Jeugdjongens Wessel Helmans en James Balallo.

Komend weekend maakt een grote groep springers van Sparta zich op voor de drukbezochte internationale Dutch Trampoline Open in Alkmaar. 

Alice Linthuis

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie