Afbeelding
Pixabay

FC Horst bestaat vijftig jaar en viert jubileum

25 mei 2022 om 11:00 Voetbal

HORST Eind jaren zestig is het zomeravondvoetbal mateloos populair. Een aantal jongeren uit Horst en Telgt is zeer succesvol in deze competitie. In 1971 willen de mannen meer; ze willen op zaterdag gaan voetballen. Ze weten van aanpakken en 19 juli 1971 staat de zaterdagvereniging FC Horst, met circa veertig leden, op de kaart. Een half jaar later volgen ook de dames. 

Beide sluiten het eerste seizoen af met een kampioenschap. Het terrein aan de Zeeweg is al snel te klein want ook de jeugd staat te popelen om te gaan voetballen.Een locatie aan de Buitenbrinkweg biedt meer mogelijkheden en in mei 1973 wordt de accommodatie officieel geopend. Een knusse, gezellige kantine, vier kleedkamers en twee doucheruimten. De karakteristieke potkachel in de kantine is voor de vele F.C. Horsters van het eerste uur het symbool van de gezelligheid die er toen in de vereniging heerste. 

UIT ZIJN JAS Na iets minder dan tien jaar is FC Horst alweer uit zijn jas gegroeid en realiseert met veel vrijwillige handen een prachtig nieuwe accommodatie. Ook extra velden en verlichting worden aangelegd. Na de officiële ingebruikname op 11 december 1982 doet voorzitter Gert van Winkoop een hele gewaagde uitspraak in de krant: ,,Nu onze accommodatie klaar is, gaan we ons richten op de sportieve prestatie. KNVB, we komen eraan.” Toen kon niemand bevroeden hoeveel waarheid er in de woorden van deze markante voorzitter zat. FC Horst promoveert, degradeert, wordt kampioen en speelt zelfs een aantal seizoenen in de eerste klasse KNVB. 

De vereniging maakt een spectaculaire groei door dankzij de ontsluiting van de wijk Drielanden. Een kunstgrasveld en nog eens twee nieuwe velden worden aangelegd. Het clubgebouw wordt gerenoveerd en vier nieuwe kleedkamers worden gerealiseerd. Inmiddels telt de vereniging ruim 800 leden en speelt het eerste team stabiel in de tweede klasse.

TOEKOMST Deze zomer vindt er op het sportpark een grote ‘verbouwing’ plaats. De vereniging krijgt twee nieuwe(kunstgras)velden en er wordt een nieuw parkeerterrein aangelegd. FC Horst bouwt aan de toekomst. De oude potkachel is er al ruim veertig jaar niet meer maar na al die jaren is het motto nog steeds: sport en gezelligheid gaan hand in hand. Voetballen met plezier en passie waarbij iedereen welkom is.

Zaterdag 11 juni viert de vereniging het Jubileumfeest, vijftig jaar FC Horst. Meer info op https://www.fchorst.nl/1/997/jubileumfeest-fc-horst/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie