De Koninginnebuurt zal de lopers op allerlei gebied weer steunen
De Koninginnebuurt zal de lopers op allerlei gebied weer steunen Jack Koning

Ermelo klaar om moe te worden en feest te vieren

26 mei 2022 om 20:20 Sport Deel je nieuws

Zaterdag wordt de tiende editie van de halve marathon van Ermelo gelopen. Een kleine 1000 deelnemers staan aan de start van diverse afstanden. Opvallend is dat de Ieder-Kan-Meedoen-Loop in trek is (1000 meter). Daarnaast is opvallend dat niemand minder dan Jeroen van der Boom gestrikt is om op te treden wanneer de hardlopers net zijn binnengekomen.

Het beloofd hoe dan ook een dorpsfeest te worden. Veruit de meeste deelnemers komen uit Ermelo of van één van de zorgcentra. Meer dan ooit is de loop van diverse afstanden en niveaus in elkaar verweven. Volgens voorzitter Dick van Leeuwen van de HME is dat ook altijd een droom geweest. „Ermelo is een zorgloop. We hebben altijd gezegd dat ongeacht de persoon en diens hardloopkwaliteiten, er in Ermelo altijd plek is. Er staan blinde mensen aan de start, mensen met fysieke beperkingen, mensen uit Oekraïne die wij met liefde ontspanning aanbieden en hele snelle atleten, bijvoorbeeld in de Van Panhuis Bouw bedrijvenloop. Toch denken we dat iedereen zijn doelstelling kan halen mits iedereen ook rekening met elkaar houdt.” Marco van Dijk namens Feest in Ermelo. „Wij nemen al jaren de After Party voor onze rekening maar altijd heel kleinschalig. Voor deze tiende editie trakteren we de deelnemers maar ook ander publiek op een aantal mooie optredens. Een mix van zangers en DeeJay’s. Zo hebben we ook een jongen van ’s Heeren Loo in het voorprogramma staan, Jason de Boer. Hij kon niet hardlopen maar had de droom om hier op te mogen treden. En weet je, die gozer is serieus goed maar dat zal iedereen zaterdag wel merken.” Er staat ook een grote barbecue op het Molenplein.

De organisatie waarschuwt voor wat verkeershinder maar heeft zeker alle aanwonenden in de Koninginnebuurt een brief bezorgd met de vraag om een paar uur de auto te laten staan om de deelnemers aan te moedigen. Op het parcours staan drie podia met muziek die voor extra sfeer zorgen. Vanaf 13.00 uur gaat een deel van de Stationsstraat en Koninginnebuurt op slot tot 18.00 uur. Opgeven kan nog vanaf 11.00 uur op het Molenplein tot maximaal half 4. De eerste start is om 15.15 uur (kidsrun). Om 15.45 uur start de 21 km, om 16.30 de 10 km en om 16.35 uur de 5 km en de Iedereen-kan-Meedoen-Loop. www.halvemarathonermelo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie