V.l.nr. Bram Teluij, Hilde Tempel, Koen Couperus, Hermand Couperus
V.l.nr. Bram Teluij, Hilde Tempel, Koen Couperus, Hermand Couperus Erik Steijlen

Ermeloër Herman Couperus derde op NK Marathon

18 oktober 2021 om 13:40 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zondag, tijdens de Amsterdam marathon, vond voor wedstrijdlopers ook het Nederlands kampioenschap plaats. Een aantal leden van de Harderwijkse atletiekvereniging Athlos had zich hierop al enkele maanden voorbereid. Na het volgen van een uitgekiend trainingsschema van hun Athlostrainers konden zij de 42,2 km in topvorm afleggen. In uitstekend hardloopweer snelde Herman Couperus uit Ermelo in 2:54 naar de derde plaats bij het NK in zijn leeftijdscategorie masters 55+. Het was zijn eerste NK medaille. Voor Herman was het een extra bijzondere marathon, omdat hij voor het eerst samen met zijn zoon Koen aan de start stond. Koen Couperus debuteerde op de marathon in een verdienstelijke 3:29. Een bronzen NK-medaille was er ook voor hun Athlostrainingsmaatje Hilde Tempel uit Hierden die met 3:19 de derde plaats in haar leeftijdscategorie masters 50+ behaalde. Hilde behaalde twee jaar geleden ook al het podium bij het NK. Met haar prestatie handhaaft zij zich in de Nederlandse top. De Harderwijkse atleet Bram Teluij liep met 3:08 ook een prima marathon. Veel van hun Athlostrainingsmaatjes waren naar Amsterdam afgereisd om het viertal aan te moedigen op verschillende punten langs het parcours. Bij de finish vierden zij gezamenlijk het succes van het Athloskwartet.