Afbeelding
Shutterstock

Alles waar je op moet letten bij de aankoop van een zwembad

18 februari 2023 om 00:00 Partnercontent

De warme maanden komen er weer aan, waardoor het niet gek is dat je een zwembad wil kopen. Wanneer je een zwembad in je eigen tuin plaatst, kan je elk moment een verkoelende duik nemen. Er is wel veel te overwegen, waaronder de grootte, vorm en het materiaal van het zwembad. Om je op weg te helpen, hebben we hier belangrijke aspecten waar je op moet letten op een rij gezet. 

Verschillende soorten zwembaden en afmetingen

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten zwembaden die er zijn. Het kleinste zwembad is een kinderbadje. Het is net groot genoeg voor de kleintjes om in rond te spetteren en is ideaal voor kleine terrassen en achtertuinen. Het volgende formaat is een bovengronds zwembad. Deze zijn er in verschillende vormen en maten, van ovaal tot rechthoekig of rond, met dieptes van 1 meter tot slechts 30 centimeter. Wanneer je voor een frame zwembad gaat, weet je zeker dat het zwembad lang meegaat. Deze zwembaden zijn namelijk erg stabiel door de stevige wand. 

Wil je iets meer permanent, dan is een ingegraven zwembad misschien wat je zoekt. Deze variëren in grootte van 6 meter bij 3 meter tot grotere maten van 8 meter bij 4 meter en ook diepere dieptes. 

Overwegingen voor de plaatsing

Voordat je een zwembad koopt, moet je goed bedenken waar je het zwembad wil plaatsen. We raden ten eerste aan om de ruimte goed op te meten. Je wil natuurlijk niet dat het zwembad dat je hebt gekocht, niet in je tuin past. Houd altijd ruimte over naast het zwembad, zodat je hier nog op je handdoek kan zonnen. 

Wil je je zwembad op je balkon plaatsen? Dan kan je niet voor een groot zwembad kiezen waar veel water in moet. Een balkon kan namelijk minder gewicht dragen. Plaats je het zwembad in je tuin? Dan heb je wat gewicht betreft meer beweegruimte. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie