De Kinderboekenweek leestip van vandaag is 'Een tijger onder je bed’ van Bibi Dumon Tak.
De Kinderboekenweek leestip van vandaag is 'Een tijger onder je bed’ van Bibi Dumon Tak. Bibliotheek Noordwest Veluwe
Kinderboekenweek leestip

‘Een tijger onder je bed’ van Bibi Dumon Tak, bizar maar waargebeurd

1 oktober 2022 om 08:00 Overig

ERMELO Het is weekend! Pak een lekker boek erbij en kruip op de bank. In het kader van de Kinderboekenweek die plaatsvindt van 5 t/m 16 oktober deelt het Ermelo’s Weekblad in samenwerking met de Bibliotheek Noordwest Veluwe iedere dag één kinderboekentip. Vandaag ‘Een tijger onder je bed’ van Bibi Dumon Tak.

Een bijzonder boek voor beginnende lezers vanaf 6 jaar. Geschreven door Bibi Dumon Tak met mooie illustraties van Ingrid en Dieter Schubert.

MEEPRATEN OVER TIJGERS Er was eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Bibi Dumon Tak schreef een boek voor kinderen die net kunnen lezen met waargebeurde verhalen en dingen die je moet weten als je een beetje wilt kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers net zo gestreept is als de vacht. En dat een tijger in Rusland zijn slaapplek afstond aan een geit. Dat soort gave dingen.

In ‘Een tijger onder je bed’ staan twee verhalen die gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, ookal zijn ze erg bizar! Alle kinderen die deze verhalen nog eens extra willen onderzoeken, krijgen hulp van Bibi met handige verwijzingen, feiten en extra informatie over tijgers.

TIJGERLEZEN Dit boek is perfect voor beginnende lezers, het maakt onderdeel uit van de serie ‘Tijgerlezen’. Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Tijgerlezenboeken leggen daarom de nadruk op humor en spanning. Ze bieden variatie in moeilijkheidsgraad en zijn geschikt om voor te lezen en zelf te lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie