'Zomaar een dag, bij zomaar een vijver' van Bibi Dumon Tak is leestip van de dag in het kader van de Kinderboekenweek.
'Zomaar een dag, bij zomaar een vijver' van Bibi Dumon Tak is leestip van de dag in het kader van de Kinderboekenweek. Bibliotheek Noordwest Veluwe
Kinderboekenweek leestip

‘Zomaar een dag, bij zomaar een vijver’ van Bibi Dumon Tak voor nieuswgierige kinderen

30 september 2022 om 08:00 Overig

ERMELO Vandaag de derde leestip in het kader van de Kinderboekenweek. Die vindt plaats van 5 t/m 16 oktober. Tot de start van de boekenweek deelt het Ermelo’s Weekblad in samenwerking met de Bibliotheek Noordwest Veluwe iedere dag één kinderboekentip. Vandaag ‘Zomaar een dag, bij zomaar een vijver’ van Bibi Dumon Tak. 

Bibi Dumon Tak wordt de koningin van de dierenboeken genoemd in Nederland. Ze schrijft de mooiste verhalen. En altijd waargebeurd. Ze gaan over koeien, vogels, pooldieren, onaaibare dieren, evenhoevigen en stadsdieren. Voorkeuren heeft ze niet. Als het maar kan kruipen, vliegen, zwemmen of rennen, als het maar een vacht heeft, schubben, stekels of veren. Bibi heeft meer dan vijftien boeken geschreven waarvan de meeste meermaals bekroond zijn in binnen- en buitenland.

GROOT PRENTENBOEK Open dit boek en ga mee naar de vijver. Kijk tussen het riet en verwonder je over al wat vliegt, zwemt, kruipt en opgroeit bij de poel. Ontdek hoe de schildpad uit het ei komt en een libel vleugels krijgt. Dit is een prachtig groot prentenboek met collage-achtige kleurenillustraties en enkele weetjes over de dieren. Achterin het boek staat het hoofdstuk ‘Keileuk om te weten’. Hierin lees je weetjes en feitjes over alle vijverdieren die in het boek voorkomen. Perfect voor nieuwsgierige kinderen vanaf 6 jaar!

FILM Filmmakers Anne-Lise Koehler en Erik Serre maakten de film Hallo Wereld. De beelden in dit boek komen uit deze animatiefilm.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie