De te verdwijnen winkel aan de Dr. Holtropstraat Ermelo die plaats maakt voor vijf koopappartementen.
De te verdwijnen winkel aan de Dr. Holtropstraat Ermelo die plaats maakt voor vijf koopappartementen. Wijnand Kooijmans

Winkel aan Dr. Holtropstraat Ermelo maakt plaats voor vijf appartementen

9 december 2022 om 13:03 Nieuwbouw

ERMELO Aan de Dr. Holtropstraat 102 in Ermelo mogen vijf sociale koopappartementen worden gebouwd. Hiervoor is wel nodig dat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft.

Om het plan te realiseren wordt het bestaande winkelpand, inclusief twee woningen gesloopt. Er wordt naar gestreefd dat de vergunning 1 januari onherroepelijk is. 

MAXIMALE PRIJS SOCIALE KOOPWONING

Als het gaat om de start van de bouw wordt de initiatiefnemer Van den Brinck wel gevraagd te wachten op het nieuwe beleid rond de maximale prijs voor betaalbare woningen. Streven is dit bedrag te verhogen van 200.000 naar 260.000 euro. Voor het eerste bedrag is gezien de prijsstijgingen de bouw van een woning niet meer mogelijk.

PERKEERDRUK

Belangrijk onderdeel van het plan is dat het parkeren niet op eigen terrein kan plaatsvinden. De kavel is te klein voor een parkeergarage. Een extra uitrit om bijvoorbeeld parkeren onder de bebouwing mogelijk te maken wordt niet wenselijk gevonden door de gemeente. Om deze reden is besloten het winkelgedeelte te laten vervallen en hiervoor in de plaats drie extra woningen te bouwen. Hierdoor is maximaal maar één extra parkeerplaats nodig. Dat wordt acceptabel gevonden om het initiatief doorgang te laten vinden. Mede omdat de verwachting is dat de parkeerdruk vooral in de avond toeneemt. Maar ook omdat gezien de doelgroep er meer behoefte bestaat aan ruimte om fietsen te stallen.

Het plan voldoet aan de doelen in het woonbeleid van de gemeente. Ruimtelijk gezien is er sprake van een functionele versterking met een goede stedenbouwkundige en architectonische inpassing.

BEZWAREN

De omwonenden hebben in het algemeen positief gereageerd op het plan. Wel waren er zorgen rond het parkeren en de inkijk op de percelen. Dat heeft ook geleid tot het uiten van bezwaren door één van hen. Op korte termijn wordt een gesprek gepland met als doel de bezwaren uit de weg te ruimen. Tegen de benodigde vergunning kan uiteindelijk een definitieve zienswijze worden ingediend.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie